/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    incil ve kur'anı okudum bitirdim sorabilirsin sorgulayabilirsin...
    ···
    1. 1.
      0
      peki kardeşim soruyorum bakara 282 de şöyle bir hüküm var:

      ''Şayed borclu bir sefih veya küçük veya kendisi söyleyip yazdıramıyacak ise velisi dosdoğru söyleyip yazdırsın, erkeklerinizden iki hazırı şahid de yapın, şayed ikisi de erkek olamıyorsa o zaman doğruluğuna emin olduğunuz şahidlerden bir erkekle iki kadın ki biri unutunca diğeri hatırlatsın, şahidler de çağırıldıklarında kaçınmasınlar, siz yazanlar da az olmuş çok olmuş onu va'desine kadar yazmaktan usanmayın... ''

      neden borçlu sefih, küçük veya kendisi yazdıramayacak olduğu zaman 2 erkek şahit veya 1 erkek 2 kadın şahit isteniyor? yani mesele sadece kadın erkek eşitliği değil burada gayet özel bir durum üzerinde böyle bir hüküm var , borçlu şöyle şöyle şöyleyse böyle yapın diyor. ben bunu anlayamadım mesela? muhkem ayet olduğu gayet ortada sanırım? hadi açıkla kolay gelsin.
      ···
    2. 2.
      0
      ulan o kadar yazdım beyaz ekran geldi neyse...
      bak güzel kardeşim sen islami hükümlere göre ayeti yorman gerekir. yoramıyorsan tefsir kitapları var akademik düzeylerde al oku. madem bu ayrıntıya giriyorsun tefsiri de bilmen anlaman gerekir. ayetleri birebir yorup anlayamazsın ki mesela bazı sahih hadislerde kadın ve erkeklerin denkliğinden bahsedilir. sahih hadis diyorum bak.bi de örnek vereyim şimdi zina haramdır ama islami hükümlere göre cezası değişir kişiler bekarsa 100 kırbaş eğer ki kişiler evliyse recm'dir. ciddi ciddi kafa yoracaksan mesaj kutusundan kaynak gönderebilirm.
      ···
   tümünü göster