/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +4
    Evet beyler çoğu teknoloji sitesinde veya başka yerlerde silikon vadisi kavrdıbını duymuş olabilirsiniz,
    Silikon Vadisi, Kuzey Kaliforniya'daki San Francisco vadisinin bir parçası olan San Jose vadisine verilen isimdir.

    Şimdi neden silikon vadisi bunu açıklıyorum, Şimdi yarı iletken mikrochipler yarı iletken malzeme olan silisyum elementi ile yapılır. Yani aslında diyot silisyum ile yapılır ve microchipler veya mikroişlemcilerde bu diyotların milyonlarcasının bir araya gelmesi ile yapılır. Silisyumun ingilizce karşılığı silicon'dur ve bu yüzden orada yoğun bir şekilde mikrochip üretimi olduğu için buranın adına Silicon Valley denilmiş. Bizim çevirmen arkadaşlarda bunun Silisyum Vadisi yerine Silikon Vadisi olmasını daya uygun görmüş ve bu mekan Türkçeye de silikon vadisi olarak geçmiş.

    internet üzerindeki çoğu büyük Amerika merkezli şirket buradadır. Bunlara örnek olarak; Intel, Cisco, Google, HP, Maxtor, Softway Solutions, Apple, Microsoft, Oracle, Nvidia, AMD, Facebook, Twitter, Mozilla sayılabilir.

    Birde bu teknoloji şirketlerine ek olarak finansal ofisler vardır. Bunlarda yatırımcı ofisleridir. Yani sizin internet üzerine bir projeniz varsa ve bunu işleme koyduysanız, gidip onlarla belirli bir hisse karşılığında ortaklık anlaşması yaparak onlardan para alabiliyorsunuz. Bu zamana kadar en büyük yatırımı Facebook Whatsapp'a yapmış diyebiliriz.

    Neyse beyler sağlıcakla kalın bi şukuyu çok görmeyin.
    ···
   tümünü göster