/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -1
    ben intihardan bahsetmiyorum o farklı bişey. bence insan bu hayatta mutsuz oldu diye veya hedeflerine ulaşamadı diye intihar da edebilir. o ayrı bir konu.

    ama şu var senin de saydığın bi çok örneği hiçbir zaman gerçekleştiremeyecek bir sürü insan var. mesela araba demişsin ben sırf karın tokluğuna çalışıyorum mesela. sevgili demişsin ben hiç sevdiklerimden olumlu yanıt görmedim. zaten beklentiyi yüksek tutmayın derken kastettiğim sonrasındaki hayalkırıklığını minimize etmek.

    ama hedefler tabii ki hayatın asıl parçasını oluşturur. ama bana kalsa insan hedefsiz de yaşar.
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      e tabii yani herkesin koyduğu tüm hedefler gerçekleşecek diye kimse garanti vermiyor hatta muhtemelen çoğu hedefler gerçekleşemeden suya düşüyor. gerçekleşmeyenler gerçekleşenlerden daha fazla oluyor olabilir yani. ama bu durumda da mesela bir tık aşağı çekip tekrar deniyorsun. o da mı olmadı, değiştirip tekrar deniyorsun. hayat böyle, mutluluk ve keder dalgaları arasında gidip gelen bir gemi gibi (ulan bu cümleme ben de şaşırdım).

      üzüntüler sıkıntılar bariz şekilde ağır basıyorsa "project failed" olmuş oluyor. ama bu kainat için çok mu önemli bir durum, hayır. şimdiye kadar milyarlarca insan gelip geçti bu dünyadan, feci şekilde ölüp gideni de oldu, bir eli yağda bir eli balda yaşayanı da oldu. +1 ve -1 aralığı gibi düşün işte. mutlaka bu aralıkta bir yerlerde yaşayıp gideceğiz hepimiz. yaşadığımız mutluluklar yanımıza kar kalacak.

      halil cibran'ın ermiş ve gezgin isimli kitabını tavsiye ederim sana.
      ···
   tümünü göster