/i/Devlet

  1. 1.
    +3
    tersini düşünüyorsanız yaklaşık 100 yıllık miadı dolmuş bir gaz cümlesine fetişleriniz doğrultusunda objektif yaklaşamıyorsunuz demektir.

    zira köylü bu ülkenin sırtında yüktür, hiçbir gibim yapmadan modern tarım tekniklerine yonelmek yerine köy kahvesinde sabahtan aksama oturan, sırf alışkanlıktan ve biraz param olsun diye dededen kalma yöntemlerle ekip biçen, vizyon yoksunu, bilinçsiz, cahil adamdır köylü.

    hiç harekete geçmez, öyle oturdugu yerden devletin kendisine yardım etmesini bekler. dönüm yardımını kaçırmaz, mazot parasını toprak yerine kumara yatırır üstüne üstlük devletin mahsülüne biçtiği değerden hiçbir zaman memnun kalmaz. hep şikayet eder, hep mızmızlanır.

    ne yapabilirim? kendimle beraber ülkeme nasıl değer kazandırırım? sorularını ömründe bir kere dahi olsun düşünmeyen adamdır köylü ve bu yüzden mutsuz bir hayat yaşar.

    haa aralarında modern fikirli, gayet akıllı, adam gibi çiftçilik yapanlar yok mu? elbette var ama çiftçi kesminin %1'ini bile oluşturmaz bu adamlar.

    ulan dua edin ülkede istanbul sermayesi var. yoksa köymüş, köylüymüş kim gibler amk

    şimdi romantik bir tavırla köylü milletin efendisidir diye kimse zırlamasın bana zira benden daha çok atatürkçü oldugunuzu sanmıyorum.
    ···
   tümünü göster