/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +10 -1
    suriyede direnecek halk istanbulda dilencilik yapıyor vay dünyanı gibeyim
    ···
    1. 1.
      +8 -5
      yurdum insanının bilgisizliğini tekrar gösteriyor şu başlık.
      sen adamın ülkesinde esad'ı deviricem diye iç savaşı tetikle, sonra da sığınma talebinde bulunan fukaralara laf et. paşama bak sen ya. bir de gelmiş savaşı örnek gösteriyor.
      bak canım kardeşim, ki kardeşim olduğun belli, yazdıklarına bakılırsa yaşın da bir hayli ufak duruyor, iç savaşta taraf olmayan gariban bir ailenin o ülkede kalıp neye karşı savaşacağını otur bir düşün bakalım.
      ergenlerden aldığın şukular, iç savaş, soykırım, katliam gibi şeylerle bir ülkenin dış ülkeye karşı direnmesini aynı tutacak kadar akıl fukarası olduğun gerçeğini değiştirmiyor. sana kalsa zamanında yurdundan edilen milyonlarca polonyalı da vatanını sevmeyen şerefsizler değil mi? rahata alışıp kaçmışlar he mi?
      ayrıca sen gelen insanların entegrasyonunu sağlayamıyorsan bunun suçunu suriyelilerde değil devletinde arayacaksın aslan parçası. muhakeme yeteneği gelişmiş her insan da bunu yapar. almanlar da bunu yapıyor. senin gibi dalyaraklar tarafından kurulmuş olan pegida örgütünü köln'de, berlin'de taşak oğlanına çevirdi alman halkı. neden sence? otur bir düşün bakalım bunu da.
      son olarak, her senin gibi düşünmeyeni vatan haini ilan etmek senin ülkenin başındaki adamın baya kullandığı bir koz, aynı senin yaptığın gibi. tipik bir ak itsin sen, oy ver verme, fark etmez, kafa aynı. otur geliştir biraz kendini, otur tarih öğren, kavramları öğren, bebelerin beğenisini alıcam diye bilgisizlik sıçma zütünden. bu gibimsonik ortamda beğenilirsin ama gerçeğe döndüğünde kazığa oturtular adamı. oldu mu genç?
      ek olarak, suriyelilerin bu şekilde başıboş bırakılmalarının türkiye sosyal ve ekonomik düzenini baya yaralayacağını düşünüyorum. ciddi bir sorundur bu. ancak bu sorunun muhattabı suriyeliler değil onlara sorgusuz sualsiz kimliğini veren, öylece kendi hallerine bırakan devlettir. öyle gibimsonik başlıklar açıp nefretini kusacağına devlete karşı sesini yükselt, yükseltebiliyorsan. bugünkü sıkıntının baş kahramanı akp hükümetidir. birçok ülke suriyeliyi ülkesine alıyor. ben berlin'den 4 aydır vize bekliyorum master için neden cevap gelmiyor diye sorduğumda, çok fazla suriyeli sığınmacı var, bu yüzden yavaş işliyor süreç cevabını alıyorum. her ülkede var bu. ancak her ülkede sıkıntı mı oluyor suriyeliler? her ülke mi bu kadar fazla sayıda insanı bir anda, sorgusuz şekilde alıyor? sığınmacı almanın da bir adabı vardır. bunlara uyulmadıkça da sığınmacılar her ülkece sıkıntı çıkarır. suriyelilerden önce bunu önlemenin yollarını uygulamayan hükümetine lafını çakacaksın. yoksa hem omurgasız hem de kör bir cahil olduğunu ispatlamış oluyorsun.
      Tümünü Göster
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        akpli değilim. iç savaşa da karşıyım ama ülken içten veya dıştan işgal ediliyorsa savaşacaksın.
        ···
      2. 2.
        -1
        hükümetten de nefret ediyorum. antimilliyetçi ümmetçi islamcı muallakler.
        ···
    2. 2.
      +1 -1
      Helal kardeş güzel açıklama.
      ···
    3. 3.
      +1
      o zaman soykırımdan kaçan yüzlerce türkmenin de habur sınır kapısına dayanmasını onaylamıyosun sen? akp'nin sünnicilik kafası yüzünden içeriye alınmayan can derdindeki türkmenleri alsaydık ülkeye onlar da sığınacaktı.
      ···
      1. 1.
        0
        Türkmenlere ikiyüzlülük yaptılar. şerefsizler
        yalnız Türkmenler konusu biraz karışık, ışid saflarında savaşanlar var, Türkmen Cephesi(sanırım kötü durumdalar) var, pkk nın katlettiği Türkmenler var. Orada önemsediğim tek unsur soydaşlarımız, Türkmenler.
        ···
    4. 4.
      0
      çok doğru konuşuyorsun helal olsun
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster