/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 126.
    -1
    köln'de yaşıyormuş kıyamam, vatanım diye de dudak mı büküyosun? üzüldüm.
    ulan istanbul'da yaşayıp da başka alemlerde olan milyonlarca insan var. dolayısıyla nerede yaşadığın bir şeyi değiştirmez aslan parçası.
    şu son dediklerinden başliyim çünkü güldürdün. karşısındakini tanımadan atıp tutmada yine bir incici kendisini aşmış anlaşılan. öncelikle halihazırda bristol'da ve berlin'de bir süre yaşamış olup "vatanım" diye dudak büktüğünü hatırlamayan birisiyim. alman halkını da tanırım az çok, merak etme. kaldı ki ömrüm toplumbilimle geçtiği için şöyle kabaca bi bilgimiz de var be olm takdir edersin ki konularla ilgili. işimiz bu. ayrıca köln üniversitesi, türkiye 10. falan bi şeyler bi şeyler, neler diyosun belli değil, daldan dala.
    gelemeyişimin sebebi suriyeli mülteciler değil ne demek lan? yabancılar polisinden mi iyi bileceksin? berlin dışında herhangi bir yere başvur bakalım, 3-4 haftada vizeni alırsın. nitekim 3 sene önce 3 haftada geldi vizem. sıralama mı değişmişti o zaman? hehe. saçmalamada sınır yok tabii, sanal ortam, salla babam salla.
    ayrıca dediğim gibi alman kültürüne de, insanına da oldukça aşinayım. 1 senelik devamlı kalmanın dışında her yaz vakit geçirim almanya'da.
    pegida'nın geçtiği sokaklardaki kiliselerin dahi ışıklarını söndürdüğü bir ortamdan bahsediyoruz. charlie hebdo'dan sonra berlin'de müslümanlar ve türklerin düzenlediği organizasyonda merkel ile birlikte yoğun bir alman halkı da yürüyüşlere katıldı, sadece katliamı kınamak için değil, islamofobiye karşı çıkmak adına da birlik oldular. gerekli görüntülere internetten ulaşabilirsin.
    ha yok sen birkaç dalyarağın yaptıklarını dikkate alıp bunu tüm almanlara etiketliyosan o da senin sorunun aslında. iş kafada bitiyor. şu şartlarda neden köln'de yaşar o zaman senin gibi kafaya sahip biri, o da ayrı problem.
    ayrıca almanya'dan dışarıya da çıkabiliriz aslında. geçenlerde görmüştüm şu fotoğrafı, aklımda kalmış. malmö'den bir fotoğraf göndereyim sana: http://www.imgim.com/image/66124clujd5.jpg/
    ortadakiler pegida, etrafındakiler onlara karşıt grup. ama batı çok tak :/
    o değil de köln'de yaşayıp almanlara laf etmek ve bunu suriyelilerin türkiye topraklarında kalmalarına karşı çıkıldığı bir başlık altında yapmak... çok acı duygular içerisindesindir büyük ihtimalle, yazık.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Burda bir sene kalmış ah kıyamam daha taze gurbetçisin sen... Oy oy çok ta benimsemiş Kültürlerini * daha sen isimlerinin cinsiyetini anlayamazken bir sene içinde ne öğrenmiş olabilirsin kneipenkultur ve Gay Club dışında..? Bende Türk değilim Alman'ım savurduğun önyargını aynen geriye iade ediyorum.. Sen kendini bir yıl burada kaldın diye çok gelişmiş çok medeni çok kültürlü sanıyorsun. Faşizm kültürse eğer sende kültürlü sayabilirsin kendini
      ···
   tümünü göster