/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    ben gök tanrıya inanıyorum. ülkücülükle alakası yok. ciddi diyorum. hatta kızımın adına umay koycam. inanma sebebim ise huzur veriyo amk. etik değerleri daha doğru. başkasının hakkını yeme diyo mesela. zütlük yaparsan erlik(cehennemin efendisi)'in yanına gitceğime inanıyorum. o yüzden daha çok korkuyorum. ister komik gelsin ister gelmesin. bu benim hayat tarzımı etkilemiyo. "ataistim olum ben ehuehu" diye sırf hava atan ipnelerden de nefret ediyorum. bana ne amk senin ne düşündüğünden mesela. sırf haklı çıkmak için edilen muhabbetleri sevmem din muhabbeti oldu mu deliririm. çünkü benim tengri inancıma ters. gülüyorum hep. ülkücülerde komik geliyo bana mesela. tekbir getirmeler falan. türklük farklı bişey. neyse keşke hep orta asyada kalsaydık uzak doğuda kalsaydık ve hiç din değiştirmeseydik.
    ···
    1. 1.
      0
      panpa bende genel olarak bi tanrı fikrine kanıtlanamadığı için soyut olduğu için doğruluğuna şüpheli yaklaşıyorum. bir hakim gibi düşünüyorum kanıt istiyorum ya da bir doktor gibi düşünüyorum illa bir kanıt olmalı. ne bileyim ben de böyle düşünüyorum. yoksa temelde hepimize tanrı fikri verildi kabul ettik. sonraları düşündükçe koptum ben.
      ···
      1. 1.
        0
        ben sorgulamayı bıraktım. aslında hıristiyan ve yahudilik hariç tüm dinlere inanıyorum ben. hepsine. paganlar dahil. hikayeleri çok eğlenceli geliyo. mesela kuzeylilerinki tengri inancına benziyo. bence bunları takcağına araştır. deli gibi kaynak var internette. düşünmeyi bırakırsın eğlenmene bakarsın. mesela Tyr diye bi tanrı var vikinglerin. büyük kurt var fenrir diye. bu zincilerini kırıyo. görünmez ağlar yapıyolar frigg yapmış olabilir. fenriri bağlıcaklar rahat durmuyo. sırf güvensin diye Tyr elini ağzına koyuyo fenririn. fenrir güveniyo uslu duruyo ve görünmez ağlarla bağlıyolar. fenrir anlıyo ve çok kızıyo Tyr'in elini yiyo. Tyr adaletin tanrısıdır. bunu gibi şeyler. baya eğlenceli anlıcağın
        ···
   tümünü göster