/i/Devlet

  1. 26.
    +1 -1
    Hacılar ben de bir şey yazayayım lakin züt kılı şu bu etiket vurursanız laftan anlamaz cahil huur çocuğu olduğunuza kanaat getiririm zira açın bundan önceki mesajlarımı okuyun hep hükumete sövmüşümdür. Seçimlerde CHP'ye oy vermişimdir. Yanlış anlaşılmasın CHPli de değilim sadece şunlar gitsin diye verdim. Mevcut partilerin hepsinin zütüne koyayım kafasındayım. Objektif bir yorum yapacağıma inancınız tam olabilir yani.

    Açıkçası türbenin taşınması doğru bir karardı. Eğer bir saldırı gelseydi elbette karşılık vermemiz gerekirdi fakat ordaki 40 asker birden şehit olsa, Süleyman Şah'ın türbesi naaş da orada bulunurken havaya uçsaydı bunu ne telafi edebilirdi bir düşünün ? Saldırıymış, operasyonmuş, savaşmış gibmişim bunları. Hepsini öldürdükten sonra senin iki düşmanının ortasında aciz bıraktığın 40 tane mehmetçiği ne geri getirebilir ? Eğer böyle bir şey olsaydı eminim ki bu sefer herkes "niye orda savunmasız bırakıldılar" diye zıplayacaklardı. Valla kusura bakmayın arkadaşlar şu koşullar altında açıkçası bu olayın öyle dahiyane bir çözümü yok. En temiz çözümü bu. Kaçış mı dersiniz, toprak kaybı mı dersiniz bilemem. Süleyman Şah Türbesi bundan önce de yer değiştirdi. Bu hadiseye şimdi ilk toprak kaybı demek saçmalık değil de nedir ?

    Gelgelelim beni de çıldırtan, saçmalığın daniskasına;
    Bu olayı mantık çerçevesinde açıklamak yerine bunu bir kahramanlık gibi anlatmak, kahraman Türk askerinin büyük zaferi demek şuursuzluğun ta kendisidir. Ulan bizim atalarımız dünyanın anasını gibmiş, tamam türbeyi taşıyorsun ona bir şey dediğimiz yok ama kalkıp bununla övünmek nedir lan ? Türbeyi taşıyarak yapmadıysan bile bu açıklamalarla Türkiye'nin ve Türk askerinin şerefini iki paralık ettin.

    Dış politikada ABD'ye kafa tutuyoruz diye gezinip, büyük ülkeyiz deyip bu operasyonu yapmak ayrı bir gerizekalılıktır. Kardeşim o bölge büyük devletlerden birine ait olsaydı, farz-ı misal ABD olacakları söyleyeyim; o bölgeye sevk yapacak. Yakınlarında (gibe gibe) bir üs kurdurtacak Türkiye'ye veya kankileri her bijilere. Oraya da sevki yığacak. Helikopterleri dolaştıracak. Türbeye taş mı sekti ? gibin ortalığın anasını. Büyük devlet bunu yapar ama biz büyük ülke falan değiliz kardeşim. Kendi yağında bile kavrulamayan bir ülkeyiz. Bugün ne bir Ingiltereyiz, ne bir ABDyiz, ne de bir Iranız. Bunlardan hiçbiri değiliz. Bakmayın Iran'a, hiç küçümsenmeyecek bir güçleri var. Lakin biz bunu yapamıyoruz ve yapabildiğimizin en iyisi bu şekilde taşımaktı ama madem hal böyle çıkıp televizyonlarda artist artist konuşmayacaksın. Amerika'nın yalakçısıysan kalkıp da ABD'ye kafa tutma rolleri kesmeyeceksin. Adamı öttürürler biraderim.

    Özet : gibmişim hükumeti ama operasyon haklıydı. Büyük devlet değiliz, olsaydık dediklerinize amenna savaşa girelim ama değiliz. Mevcut koşullarda yapılabilecek en iyi hamleydi ve madem güçlü değiliz sağda solda artistlik yapmayacaksın.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster