/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    iyi de senin dinin sana derken putperestler islama saldırmıyordu. daha bir ılımlı ortam vardı. kaşınan kaşınır deyimini bilir misin ? müslümanlara yapılanları niye dile getirmiyorsun ? mekkeden sürülmediler mi ? suçları neydi ? sadece yeni bir dine geçmeleri. onların tabiriyle ayak takımı olan halk ve köleler ; muhafazid diye sıradan bir adamın etrafında toplanıp düzene baş kaldırdılar. bundan rahatsız oldular. müslümanları korkutup kovdular. e hani saygı ?? ne zaman müslümanlara saldırı oldu, savaş emri o zaman geldi. artık putperestler sayıca azaldıkça putlar yıkıldı.

    kaçırdığınız nokta; sizler islamı muhafazid kurdu diyorsunuz .ve putları yıkmamalıydı diyebiliyorsunuz. biz ise put inancını reddedip öze dönmemizi , peygamberin değil allahın emrettiğini ,putların yıkılmasının allah tarafından bir emir olduğuna inanıyoruz. bu fark önemli. insanın insiyatifine bırakılmadı bu . allahın emriydi. put inancını yok etmesi için seçti elçiyi. dolayısıyla burada tanrının otoritesi var. peygamberin değil. eğer teizm haklıysa ;öldükten sonra tanrıya sorarsınız neden yıktırdın tanrım diye.
    ···
    1. 1.
      0
      bence sen anlamıyorsun. bak tane tane anlatıyorum. put kırma işi ;peygamberin insiyatifine bırakılmadı. anladın mı ? burada emir tanrının.

      allah kuranı ,toplumun durumuna ,refleksine göre gönderdi. zira mekke ve medine ayetlerinin arasındaki içerik ve konu farklılıkları bundandır. dikkat edersen ilk ayetlerde güzelce öğüt ver, onların alaylarına kulak asma diyor. sonra ,onlar alay ederse oradan uzaklaş ,seni dinlemek isterlerse tekrar meclislerine gir ,en sonunda da onları uyarsan da uyarmasan da birdir. onlar inanmazlar diyor allah. neden ? çünkü toplumun refleksine göre geliyor ayetler. laftan anlamayanı sürekli aynı şeyleri tekrar ederek uyaramazsın .o yüzden ilk zamanlar toplum peygamberi ve iddialarını çok fazla takmadı. ona pek karışan olmadı. ama islama katılım arttıkça iş ciddiye bindi ve peygambere saldırılar başladı. ilk zamanlar benim dinim bana sizinki size denmesinin sebebi budur. sonraları iş kızışınca herkes kartlarını gösterdi.

      ya sen anlamıyor musun ? tanrı zaten bu put inancını yok etmek için gönderdi elçilerini. ne saygısı ? allah inançlara saygı duysaydı hiç elçi yollamazdı. hangi inanca sahipseniz onda kalın derdi.. ama bizzahiti ortak ilah inancını yok etmek için elçi yolladı. bak tekrar yazıyorum " yok etmek" ki tanrının saygı duyması diye bir zorunluluk yok. her şeyin yaratıcısı o olduğu için o. bizim gibi saygı duyma durumları onun için geçerli değil..
      ···
    2. 2.
      0
      uranius otistik bir gerizekalı :D
      ···
    3. 3.
      0
      evet, muhafazid arkasında pek destekçisi yok iken "benim dinim bana, senin dinin sana" kafasında. desteği, gücü artınca işler değişiyor tabi.
      ···
    4. 4.
      0
      cevap veremeyen tek hücreliler anca boş yapıyor hoccut. oronos otostok bor gorozokolo .anlıyorum.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster