/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    inana bana birçok dini inceledim mesela incile bak Hz Davud galiba kızına hallenmiş fln yahdulik zaten ortada ırkçı bir din temelinde keza hristiyanlıkta hangi din sonradan kitap çıakrır protestanalara bak farklı incilleri birsürü incil türü var onlar zaten baştan bitmiş islama bak mesela kuran tek onun yorumları farklı senin dil bilgin ordaki arapçayı anlamıyosa bu kuranın ekgibliğimi senin acizliğinmi bugün mesela çok değerli osmanlı şarileri var adamın yazdığını anlamak baya profesyonellik ister dili çok iyi kulanmış bu anlaşılmamk için yazanalrı demiyorum olaya böyle bakınca tanrı kelamı bir zahmet edebiyatın dil bilgisinin tepesine ulaşsın zaten diğer dinler çok tanrılı veya incelemeye değer değil islam hem akla uygun saçma adeleri olmayan bir yapı hem kaynağında fikir birliği var hemde kusursuz.
    ···
    1. 1.
      0
      yav panpa sen soruma cevap ver gören de zannedecek sen önceden yahudiymişsin de sonradan islama geçmişsin. senin zaten bunları söylemen normal diyorum çünkü sen müslüman bi coğrafyada doğdun. sen mesela yahudi olsan kitabındaki şeylere bi cevap bulamaz mıydın. bi yahudiyle konuşsan eminim sana yüz sebep bulur kitabında senin kusur olarak gördüğün şeylere. senin de ateistlerin bulduğu şeylere çözüm bulman gibi. fark var mı sence?
      ···
    2. 2.
      0
      Dostum sorun orda zaten hristiyanalra git açıkla tartışmazlar iman et derler papazlar fln mesela bu evrim olayı ithal bir tartışmadır normalde evrimin islamla derdi yok maymundan gelmen veya gelmemn kuran ne doğrular ne reddeder hirstiyanlıkla derdi vardır sebebi isnan maymundan geldiyse Hz isaya hakaret oluyo tanrı kabul ettikleri için bilim her ilerlediğinde cevap veremiyolar keza batıya bakarsan hirsityanlık bitme noktasında genel hayat görüşü ateist ama islam toplumalrı dirliği gayet iyi yani onları incele çoğu şeye ne felsefi neden somut dayanak göstermezler biz deki olay dayanak gösterebilmemiz
      ···
   tümünü göster