/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    0
    insan bulunduğu ve yaşadığı çevreye göre şekil alır. bunun gibilerdendir ki bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim vb. sözler söylenilmiştir.o yüzden ben de pek adalet olmadığını düşünüyorum.ama şunuda söyleyeyimki hristiyan olup islam'a sempati duyan, araştıran insanlarda vardır.ama genel olarak haklısın.
    ···
    1. 1.
      0
      var panpa tabi ben yok demiyorum. ama çoğunluk değişmiyor. hem niye değişsin zaten bu çok zor. mesela çoğunluğun islama aktığı bi dünyada olsak derdik tamam bunda bi iş var. ama öyle değil.
      ···
    2. 2.
      0
      Ya zaten hristiyanlık fln yaşamıyoki kimse kiliseye gitmiyo bitti adı var sadece dünyada yaşanan muhtemel 2 görüş uzak doğudaki bölgesel şeyleri saymıyorum 1 Ateistik yanına agnostik deist flnda koyabilirz 2.islam diğerleri ya bitmiş ya bölgesel kalmış
      ···
      1. 1.
        0
        panpa yalnız feci sallıyosun koca uzakdoğuyu ve koca hristiyanlığı bi çırpıda bitirdin

        sanki camiler acayip dolup taşıyo bi ikindi namazında bi saf doluyo dolmuyo çoğu camide
        ···
      2. 2.
        0
        aynı kafayla gidersen müslümanlar da yaşamıyor ? ışid'in gerçek islam olmadığını söylüyorsunuz, adamlar kafa kesiyor heykel parçalıyor. türkiye'de alkol satışı yasal, genelevler var, gençlerin %90'ı karı kız muhabbeti yapıyor. iran'da zina yapanlar taşlanarak öldürülüyor vs. ?
        ···
      3. 3.
        0
        Olm sen cumalara bak hrsitiyanlığa bak kiliseye katılım oranlar %1 papa avrupada topal ördek gibi inananı yok keza diğer dinler hrsitiyanlıkta zina haram bak bakyım avrupa Abd ne durumda Türikiyeyide öyle yapma derdindeler bitiremiyoruz bari Amerikan pastası fln ayağına sulandırma derdindeler
        ···
      4. 4.
        0
        Türkiyedeki zaten islami yönetim değilki keza ortadoğu halkalrına bak Türkiyeye necis(pis kirli)gözüyle bakarlar bizdekini islam diye açıkçası ben kabul etmiyorum ama imaknım yok gitmeye bu yüzden darul harp kabul edip karı kız mevzularında sokakta yürüken dik dik bakmamak kaydıyla ki zaten normal yürüsen ilk görüş fln onalr günah diye sayılmıyo keza Alkol mülsümanlarmı içiyo fasıklar veya kafirler içiyo bak müslüman demiyorum fasık diyorum sapıtmışlar onlar biizm gözümüzde makbul değilki cehennemlikler zaten hee Allah inancı varsa inkar etmiyosa alkol içersin ama günah olduğunu bilirsin cehennemden çıkma durumun var o zaman ama inkarda varsa ebedi cehennem keza o kafa kesme olayları fln zaten islam alimelr birliği kınıyor yani otoritelerin kabul ettiği birşey değil işid fln biz açıkca harici diyoruz haricileri bilirsizn Hz. Aliyi şehid eden zihniyet
        ···
      5. 5.
        0
        ee tamam, hristiyanların da fasıkları kiliseye gitmiyor . kiliseye katılım oranı da %1 değil, kafamızdan uydurmayalım. isveç'te bile kiliseye kayıtlı nüfusun oranı %67.

        kendi entrylerinin içinde çelişiyorsun. son entry'inde full müslümanlığın içindeki gruplara tak atmışsın. hristiyanlarda da aynı şekilde dinlerini takip etmeyen kesimler var. dinini takip edip kiliseye gidenler de. aynısı türkiye gibi islam ülkeleri için de geçerli. arada bir fark yok.
        ···
      6. 6.
        0
        Genel dağılım yap hrsitiyan aleminde isviçrenin nüfusu kaç olm
        ···
      7. 7.
        0
        Müslümanlığın içindeki grup toplasan 1 milyon kişi etmez 1.5 milyarda hrsityanlık 2 milyar katılım oranları genelde %10 yapmaz
        ···
      8. 8.
        0
        nerenden atıyorsun bunları anlamadım. burda cuma günleri ve özel günler dışınd camiye gidenlerin oranı kaç ki ? orda da pazar günleri kiliseler zaten doluyor. oranın muhafazakarı da muhafazakar, buranın muhafazakarı da. oranın liberali de liberal, buranın liberali de. ayrıca isveç demiştim.
        ···
      9. 9.
        0
        Orda kiliseler dolmuyo oranlar çok duşük cuma cemaat farz diye yoksa zaten çogu evindede. kiliyo namazini : )
        ···
      10. diğerleri 7
   tümünü göster