/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +6
    Bizler, onun küfürleriyle eğlendik yıllardan beri. Güldük, geçtik. Sorunlarını bir çoğumuz düşünmedik. Şarapçı Orhan Dayı (Orhan Tart) genellikle Manisa'da Emekliler Parkı'nın civarında takılırdı, o parkta, Vakıf işhanı'nda ve meşhur Beyazfil'in oralarda.. Onunla bir çok kez sohbet etme imkanım oldu ve beni bir çok kez düşündürdü, hayat hikayesiyle.

    Kısaca hayat hikayesinden bahsedeyim :

    Bir kundura ustasıydı ve 70li yıllarda mesleğinin zirvesindeydi, ustabaşı olarak fabrikada çalışıyordu. Tam da o yıllarda karısından ayrıldı ve çocuklarını bir daha göremedi Orhan Dayı.. Bu üzüntüye dayanamayarak kendisini alkole verdi, işini bıraktı, 9 yıl abisinin yanında yaşadı ve en sonunda abisine yük olmayı kendine yediremeyerek çıktı sokaklara... Yıllarca bir şişe şarap için yaşadı, çünkü şarap içince acılarını unutuyordu bir nebze. Bizim güldüğümüz o küfürler, aslında sırf bir şişe şarap içindi. En sonunda karaciğeri tekledi. Sonunda şehrin idarecileri bir el atıverdiler, 68 yaşındayken onu bakımevine aldılar, ama artık çok geçti. 69 yaşında kapadı gözlerini Orhan Dayı.

    24 Temmuz 2014 Perşembe günü Karaköy (Manisa)'da öğle namazı vakti kılındı cenaze namazı, apar topar kaldırıldı.. Yolunuz düşerse, Kırtık Mezarlığı'nda yatıyor.

    Seni her sabah Vakıf işhanı'nın kapısında görmek çok güzeldi, Orhan Dayı.
    ···
   tümünü göster