/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    tamam panpalarım kısasa kısas böyle diyelim bak 1-2 örnek vereyim.

    ''islam da zorlama yoktur" (K. Bakara 256)
    "Islâm'dan gayri bir dine yönelenler sapiktir!” (K. Imrân 85; Tevbe 33 )
    “Müsrikleri nerede görürseniz öldürün!” (K. Tevbe, 5)

    Mesela Nisa suresi:

    78 - Her nerede olursanız olun ölüm size yetişir, son derece sağlam kaleler içinde de bulunsanız yine kurtulamazsınız. Onlara bir iyilik erişirse "Bu, Allahtandır" derler, bir kötülüğe uğrarlarsa, "Bu, senin yüzündendir." derler. Ey muhafazid! De ki: "Hepsi Allah'tandır." Bu topluma ne oluyor ki, hiç söz anlamaya yanaşmıyorlar?

    79 - (Ey insanoğlu!) sana gelen her iyilik Allah'tandır, sana ne kötülük dokunursa kendindendir. Ey muhafazid! Biz seni bütün insanlara bir elçi olarak gönderdik. Buna şahit olarak da Allah yeter.

    Şimdi kuran bile kendi içinde çelişiyor. bu çelişkiler de insanları kendi kararlarını almaya itiyor ve kuran ı özünde olduğu gibi anlayamıyorlar belki de. Kuran da net olarak bu böyledir diyemediği için bir çok konuda kimisi dekolte giyinmekte sorun yok diyori kimisi ayak bileğin bile gözükmeyecek diyor. e hani değişmeyen tek bir kitap vardı ve tüm müslümanlar onun emirlerine uyuyordu? o zaman hepsinin aynı hayatı yaşamasını beklemez misiniz?
    ···
    1. 1.
      0
      panpa tevbe suresi ayrı onun ilk ayeti zaten allah ve resûlünden kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ihtar!, diye başlıyor. yani ayete bütünsel olarak bakmak gerek.

      islamda zorlama yoktur derken kastedilen birine ya dine geç ya da öldürelim değil. bi insan kafir de olabilir putperest de olabilir. onu zorlamayın tebliğ edin o kadar denmek istenmiş. zaten ayette ne söyleniyosa onu açıkladım.
      ···
   tümünü göster