/i/Tespit

  1. 1.
    +182 -25
    Bir çok şey değişecek.

    Günümüzde aptal aptal kıyafetler içinde (obey şapka vs) gezen ergenler olmayacak, çünkü biz onlara zamanında ya alamadığımız ya da kırk yılda bir bayramlık olarak alabildiğimiz waikiki değerinde kıyafetler alacağız. it kopuk gibi gezdirmeyeceğiz onları.

    Atariyle başladık biz herşeye. Gamestar atariler. Onun mutluluğunu yaşatıcaz onlara. 6 yaşına girince ps & pc almayacağız. Önce bi liseye geç diyeceğiz, sonra bakarız.. Biz bilgisayarı internet cafeden öğrendik. Counter kastık, gta oynadık, delta force oynadık, call of duty oynadık. Ama o internet kafelerde arkadaşlığı pekiştirdik, sosyal medyada kurmadık o arkadaşlıkları biz. Sosyal medyaya izin vermeyeceğiz. O gibko face ve twitter a izin vermeyeceğiz. Çocuklar sokakta öğrenecekler arkadaşları. Top oynayacaklar, taşlardan kale kuracaklar, kola tenekesiyle öğrenecekler futbolu.

    Bir erkek çocuğu aşk nedir öğrenecek, heyecanı yaşayacak. Sınıftaki o saçları örgülü kızla konuşabilmek için şekilden şekile girecek ama başaramayacak. Yok öyle arkadaşlık isteği gönderme felan.. Delikanlı olacak biraz, çıkacak kızın karşısına, yürekli yürekli konuşacak.

    Bir kız çocuğu korkmayacak sokağa çıkarken. Erkek arkadaşlarıyla beraber koşabilecek topun peşinden, bigiblet yarışı yapabilecekler. Yoktu bizim zamanımızda bu kadar pid0fili huur çocuğu..

    Bir erkek çocuğu paranın ne demek olduğunu bilecek. Biz zengin de olsak onu paraya boğmayacağız çünkü. 1 gevrek ve 1 ayrana yeterdi bizim harçlığımız. Özel okula da göndermeyeceğiz onu, devlet okulu neyine yetmiyor. Saçlarını alabaros kestireceğiz, veya belki insafa geliriz amerikan traşı da olur.

    Bir kız çocuğu 6 yaşında giymeye başlamayacak converse meretini.. Ona kırmızı kunduralar alacağız. Öyle bir sevinecek heyecanlanacak ki yatağının baş ucunda saklayacak ayakkabılarını.

    Günümüz çocuklarına baktıkça üzülüyorum. Birçoğu telef oluyor.
    ···
   tümünü göster