/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +7 -3
    1. Çayı şekersiz içmek

    Şekersiz çay içen insanlar topluca çay içilen ortamlarda "yok ben şeker almayayım" derler. Buraya kadar sorun yok. Fakat bu cümleden sonra "kullanmıyorum... " kelimesi eklenir ve inceden ortama hava atılır. E şeker istemediğinden kullanmadığını anladık zaten.

    2. Televizyonda görünmek

    Bilişim çağında internet aldı yürüdü, artık herkes net üzerinden bile kolayca şöhret olabiliyor falan ama televizyon hala bizler için sihirli kutu. Bunu televizyona çıktığında böbürlenerek anlatanlardan, çıktığı yayının görüntülerini sürekli paylaşanlardan anlayabiliyoruz.

    3. Televizyon izlemiyor olmak

    Toplum içinde halen bir "cool"luk belirtisidir niyeyse. Halbuki izliyor olsan nolcak. Hem sen izlemiyorsan ben izlemiyorsam nasıl alıyor bunlar reytingleri?

    4. Akrabanın ünlü olması

    Adı üstünde akrabandır, tamam kan bağın var ama o sen değilsin. O bile ünüyle senin kadar övünmüyor ünlü akrabasıyla övünen insan. Dur artık ünlü akrabasıyla övünen insan.

    5. Küçükken sarışın olmak

    Kara saçlı kara gözlü Türk insanının arasında ben sizler gibi değildim farklıydım hey yavrum hey deme şeklidir bir nevi. Söyleyen için gerçekliği zaten tartışmalı olan bu durum daha da dillendirilmemelidir. Tamam belki sarışındın ama artık değilsin.

    6. Beyaz tenli olmak

    Tamam sen beyaz tenlisin de kendi çabanla mı oldu bu, böyle doğmamış olsan ve övünsen kabul edicez. Yazın beyaz olan tenini karartmaya çalışman da ilginç bir yandan.

    7. Görevi olan işi yapıp böbürlenmek

    Bunu daha çok politikacılarda görüyoruz. E tamam köprüler falan yaptın da zaten o tarz işleri yapmak için getirildin oraya.

    8. Yiyip yiyip kilo almamak

    Bu durum kimde olsa övünür aslında gerçekten güzel özellik. Ama çok dillendirirseniz kilolu insanlardan şiddet görmeniz olası.

    9. Kafayı yastığa koyar koymaz uyumak

    Bir diğer güzel özellik ama övünülmesi saçmadır. insan çok uykusu geldiğinde yatınca uyur zaten. Kafanı yastığa koyar koymaz uyumuyorsan demek ki yeterli seviyede uykun yok.

    10. Uyumadan okula veya işe gitmek

    Küçüklükten kalma uktedir, erkenden uyunan akşamların intikamı alınmaktadır adeta. Bunu yapanlar hofff insomnia oldum galiba şeklinde dert yanarcasına çevrelerine hava atarlar
    ···
   tümünü göster