/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    @9 a verdiğim cevabı oku he bide en basitinden peygamber efendimiz diyenidemi görmedin herkes rabbül alemin diyor demedim ama diyende var alim bilmemne din tüccarı söylemişmi bilmyiorum çok takip etmem o beyin yamyamlarını
    ···
    1. 1.
      0
      Okudum onu.
      Peygamber efendimizin arkadaşları sahabeler idi.
      Bizden üstün olan onun cismi değildi.
      Fakat amel olarak bizim hayal bile edemiyeceyimiz kadar üstündür.
      Allah katında da insanların üstün olanı ameli iyi olandır.
      Ne yani bizlerin amellerimizn peygamber efendimize eşit olacak kadar salim olduğunu mu söylüyorsun?
      Sen hadislere inanmadığın için Ayeti Kelime'den devam edeceğim

      "Ey Peygamber! Seni (ümmetinden tasdik edip etmeyenler üzerine) bir şahid, (iman edenlere Cenneti) bir müjdeleyici, (kafirlere Cehennemle) bir korkutucu gönderdik. Hem Allah’ın dinine ve Ona ibadete Onun izniyle bir davetçi, hem de nur saçan bir kandil olarak". (Ahzab-45-46) Cehalet ve sapıklık karanlıklarında onunla aydınlanılır.

      Daha bir sürü deliller getiririm de burası sözlük. Dinleyen olmaz.
      Sen yinede istediyini düşünür istediyini dersin fakat bunu bizlere aşılamakla uğraşma. Dinimizi senden öğrenecek değiliz.
      Kendin söylüyorsun hiç bir hocayı dinlemedin. Eminim Arapcan da benim ingilizcemden fazla değildir. O zaman nasılı Kuran yorumluyorsun, hata buluyorsun?
      Gençleri zehirlemeye çalışmayın.
      Zehirlenmiş beyinler size ölüm, şiddet, tecavüz olarak geri döner bundan emin olun.
      Ha sen bu toplumdan değilsin bu toplumun dinsizleşmesi işine de geliyor olabilir o ayrı konu.
      Niyetini açık-açık belirt.
      ···
    2. 2.
      0
      güzel yazmışın ben kendimi takva olarak eşit görmüyorumki insan olarak eşit görüyorum ayrıca onun zamanında yaşasam ne belli sahabeden olmayacağım ? bende arkadaşım abim olarak göremezmiydim onu ? farklı bir ayette de sizin arkadaşınız deli değildir yazar bak arkadaşınız olarak söyler bize yani peygamber sizin efendinizdirmi der ? ve fikir özgürlüğü vardır istediğimi söyleyebilirim aynı şekilde sende benim düşünceme istediğini söyleyebilirsin dinini benden öğren demiyorum sadece biraz düşün diyorum o hocalarını neden dinlemiyorum biliyormusun çünkü kelle sayılarından hareket edip insanları aptallaştırdıkları için dinlemiyorum çünkü şeyhlerine nerdeyse taptıkları için dinlemiyorum bu şirke ortak olmayın istiyorum bu müslüman olarak benim görevim sen konuyu farklı yere çektin takva üstünlüğü değildi konumuz...
      ···
   tümünü göster