/i/Hayvanlar

  1. 1.
    +95 -14
    ilk bu mamaların olduğu yere geçerim. ilk önce fiyatına bakarım. Genelde 3,5 4 tl arası oluyor. Düşmüşse 2 tane, düşmemişse 1 tane alırım sonra diğer alacağım varsa eğer (genelde gezmeye giderim) yol parası dahil ona göre ayarlar giderim. işsiz olmasaydım her ay 100 tl üstü olan 20 kg felan mamalardan alırdım. Tıka basa doyururdum. Ama benim böyle tüyleri parıl parıl, dünya güzeli bir kedim yok, ama benim bulunduğum bölgede sokakta yaşam savaşı veren, yarın da yaşayacak mıyım diyen kedilerim var. Köpekler pek uğramıyor, peşime takıp karınlarını doyurmaya çalışıyorum ama gelmiyorlar, kaçıyorlar. Bir tanesi geldi onuda doyurmuştum. Keşke zengin olsaydım. Keşke zengin olsaydım da en büyük hayvan barınağını açıp onların yaşamlarının geri kalanını huzur ve refah içinde geçirmelerini sağlasaydım. Zenginiz ama gönül zenginiyiz. Onun da zengin olması bir işe yaramıyor. Elim kolum bağlı. Yolda giderken bir köpeğin, bir kedinin bana acı acı bakması çok zoruma gidiyor...

    Edit:@6 güzel kardeşim. Burası anadolu. Milletinin kangalından, köpeğinden bize sıra gelmiyor. Adam vermiyor ve iyi bir fiyata satıyor ve birazını da dükkanlarının önündeki kedilere veriyorlar. Arada alıyorum ne alabilirsem.

    Edit2: Bazı kardeşlerim insanlara yardım edilmesi gerektiğini söylüyor. Bazı kişiler insanlara yardım eder, bazı kişiler hayvanlara, bazı kişiler ise doğaya yardım ederler. Şimdi bir kişi 3 üne koşturursa yorulur. Herkesin bir görevi olmalı. Herkes seçtiği alana yoğunlaşmalı. Bunu bu şekilde halledebiliriz. Aslında ben değil, inci sözlük bir hesap açsa, herkes yardımda bulunsa, ve bu yardımın bir kısmı hayvan vakıflarına, bir kısmı insan vakıflarına, bir kısmı da doğa vakıflarına aktarılsa ne güzel olur.

    Edit3: Bir hayırsever panpam (@hayvangibiyim) adresini yaz süprizim olacak demiş. Özel mesaj atamıyorum daha yenisin biraz sözlüğü kullan bence diye hata mesajı çıkıyor. Teşekkür ediyorum kendisine. Ama elimden geleni yapıyorum ben yani bir beklenti içinde değilim yanlış anlaşılmasın. O panpam göndereceği yemi http://www.haytap.org/ bu adrese gönderirse emin olsun benim beslediğim hayvanlardan daha çok yardıma muhtaç olan hayvanlar vardır. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum buradan.
    ···
   tümünü göster