/i/Acil

  1. 1.
    +7 -2
    Gayette olucak gibi duruyo manzaraya bakınca sen nerden biliyosun olmicağını huur çocuğu senmi görüyosun geleceği
    ···
    1. 1.
      0
      Sana olacak veya olmayacak demedim. Her insanın iyi veya kötü bir potansiyeli vardır. Sonuçta daha hayatı yetişkin gözüyle görmemiş bir evlat bir yıl sürünüp 16 kilo olarak öldü. Tutup toplum dinamiğini köşeye atıp da kürttür onu yapar bunu yapar diyemezsin ki kendisi kürt de değil. Olayın bir tarafında sıkışıp kalmayın. Savaşta herkes kendine göre haklıdır. Sizin gibi hastalıklı fikirler yüzünden insanlık böyle dip noktalara düşüyor.
      ···
    2. 2.
      +1
      insanlık dip noktalarda çünkü terorizm ülkede normal karşılanan bi olay birinin bayrak yakmasının veya tc yazısınu silmesinin atatürk posterine işemesinin hiç bir önemi yok manevi şeyler değerini kaybetti kürt olup olmaması değil asıl mevzu neye inandığı ve ne yaptığı 12 yaşında bile başlar bu süreç bir ideolojiye inanma hayatında bu fikre yer verme bu çocuk diyemicem siyasi fikir savunabilen herkes bir bireydir bu birey demek daha doğru olur devletin polisine tayibi geç devlet idaresini Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı terorist propaganda içeren bir eylemde ölmüştür yaşı için kimseye acınqcak veya günahsız ilan edilecek değildir eli silah eli molotof tutan cana kastedip canı giden kimsede çocuk değildir o çocuk bi otobüsü molotoflasaydı vatandaş ölseydi kim hatırlardı kimse o yüzden buna çocuk denmez beyni yıkanmış bi canavar sadece kurtuluş savaşında onun yaşında çocuklar düşmana karşı asker sıfatıyla çarpıştı onlar çocuk değil kahramandı oda berkinde çocuk değil haindir
      ···
    3. 3.
      0
      huur cocugu bi resim koysan sen o babanin dermansiz gibinden dusen artik spermlerle olusmus suratinla kirmizi bultenle aranirsin kesin. zütten sabikali huurevladı.
      ···
    4. 4.
      0
      Dediğim gibi olaya tek bir yönden bakmayın. Senin burda gördüğün şey, sana yansıtılan şey bayrak yakılması Atatürk büstünün yıkılması olabilir. Ama doğu illerinde özellikle, yaşamın bugün ve öncesinde nasıl olduğunu gidip orda bir Kürt gözüyle görmeden bilemezsin. Bak örnek vereyim ben Tunceliliyim, yıl olmuş 2015, Tunceli doğu illerinin en sakin ve kendini yetiştirmiş bireylerin en çok çıktığı yerlerden biri olmasına rağmen çarşıdan eve gidene kadar bana dolu silahlarını emniyeti açık halde ben gözden kaybolana kadar doğrultan yaklaşık yirmi özel harekat timini geçiyorum. Polisi saymıyorum bile. Bu yıla kadar toplasan Tunceli'de yirmi çatışma ya olmuş ya olmamıştır, kimse PKK'ya destek bile vermez ordan, ama 10 yaşında çocuk evine giderken silahlarla doğrultularak izlenir. Kendi dili konuşturulmaz, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görür, kendisine iş verilmez, abuk subuk evi aranır, çevirmede kadınları taciz edilir, gençleri akreplerle kaçırılıp eve ağzı gözü mor halde döner. Bunları yapan kim diye sorduğunda da 'TC' cevabını alırsın. Eğer devlet bu ırkçı tutumu bırakıp gerçekten toplum algısını değiştirmek için çalışırsa ancak oralara ulaşabilir. Aksi takdirde iki tarafta da asla bi uzlaşma beklenemez.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster