/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +8 -3
    toplanın beyler bugün yaşadığım olay ve kürtle aramda geçen diyalog..

    bugün resimdeki temsili kepin aynısından vardı kafaya taktım ve işten erken çıktığım için akşamki eleman servisine kalmayıp otobüsle eve gitmek durumunda kaldım. geçtim durağa çok beklemeden otobüs de geldi ve bindim. birbirine bakan karşılıklı ikişer ikişer dört koltuktan ön tarafa doğru bakanlardan birine oturdum ve çok geçmeden bi durakta iki tane maymuna benzer kürt bindi karşıma otudular. selamlamadan oturdular sonra kendi aralarında muhabbete daldılar kulaklığın sesini kısıp bi tanesini çıkarıp o kadar hararetli ne konuştuklarını dinlemeye çalıştım ve duyar duymaz diğer kulaklığı da fırlattım tam karşımda oturanı uyardım "kürtçe konuşmayın lan bağıra bağıra" diye. hemen atıldı ne var lan kendi dilimiz konuşuruz dedi "ulan burası Türkiye, bari utanmanız olsun sessiz konuşun niye hayvan gibi böğürüp milleti de zorla muhabbetinize ortak ediyonuz?" dedim. hemen bi faşist damgaları hemen ırkçısın ne var bunda kürtçe konuşuyosak falan dedi. iyice sinirlendim otobüste iki üç tane bayan da bana hak verdiklerini söylediler falan bu kürtler üstlerine daha fazla gidildikçe daha çok bağırıyorlar bana. "o gafandaki şapganın aynısından almanyada bi argadaşım taktı diye onu dövdüler o senin hoşuna gidermiydi" dedi...

    işte orda benim bütün şalterler attı beyler. bunlara bağırmayı kesip insan gibi anlattım. "bak ulan bu kepin herhangi bi ulusa ait armadan olanından bir yabancı taktığı zaman ona karşı çıkmam çünkü onlar bir ulus bir devletleri var bi gururları var ülkesini sevip bi başka ülkede de bunu gösterebilir ki aynı saygıyı başka ülkede ben de beklerim. fakat size nasıl saygı duyalım, devlet kurmak için şanla şerefle savaşmak lazım haketmek lazım size devlet de yok kürtçe konuşmak da yok havlamayı kesin yolunuza devam edin" dedim. bahsettiğim bayanla birlikte yarısı boş olan otobüsteki az sayıdaki yolcular da bana katılıp "helal olsun" tarzı yorumlarda bulundular. hatta bir teyzemizin "işte Türk genci" dediğini de duydum.

    demem o ki istediğiniz kadar hümanist olun herkes içinde bir millet yurt sevgisi taşımalı zaten kürtlere kardeş diyen adam insancıl değil hayvanseverdir hümanizmi bile şaşırtmıştır.
    ···
   tümünü göster