/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +7 -10
    "Bu bir savaş Connor, tüm savaşların bir bedeli vardır."

    işte tam da bu yüzden pkk'yı savunurum. Sor bi kendine baban gibi kaç adam, neden dağa çıktı diye. Onlar da öldüler, onların da babaları öldürüldü. 12 Eylül darbesinden beri süregelen katliamları araştır. Köyleri yakıp, ordaki insanları öldürüp suçu pkk'ya atan jitemi ve miti araştır. Hiç kimse dağa keyfi amaçlı çıkmadı. Pkk - kürt ilişkisine gelirsek, pkk'nın %40'ı türk bunu biliyor muydun? Senin bu girdinin hemen altında bir hayvan oğlu hayvan, "Kürtler huur çocuğudur." diye yazmış. Bunlar babadan oğula nesil işte, anlatabiliyor muyum?

    Neyse, konumuz bu değil. Yukarıdaki yazıyı aramızdaki ikiyüzlü şerefsizler için yazdım. Pkk'lı filan da değilim amk sadece objektif bir bakış açısı benimki. Şimdi aynı objektif bakışı senin açından söyleyeyim bilhassa empati kurayım.

    Benim babam ölseydi pkk'ya kızar mıydım? Kızardım herhalde. Ama pkk'dan çok hükümete kızardım biliyor musun? Hükümet neden babamı piyon niyetine öne sürüp yok etsin? Ne hakkı var? Zengin evlatları, illegal yollarla askerlik görevini, hiç kışlaya ayak basmadan yerine getirirken neden benim babam bir yıl boyunca dağlarda ölüm arasın?

    Pkk masum bir örgüttür de demiyorum, ama düşün yani, onlar da insan. onlarında bir yerlerde sevdikleri var. Neden dağa çıkıp ölümün kucağına koşsunlar ki? Pkklılar öldüğünde leş, askerler öldüğünde şehit diyen bir zihniyet olduğu sürece daha nice babalar ölecek belki de. Yine @2 deki bebeyi örnek vereyim, gelecek nesilden de pek ümitli değilim. Sen kızmışsın çocuğa, iyi kürtler de var diye ama çok çok daha objektif olmak zorundasın, zorundayız.

    Birazdan bu entrynin hemen altına küfürler dizilecek bebeler tarafından biliyorum ve işte bu yüzden pek ümitli değilim bu ülkenin geleceğinden. Halbuki biraz anlamak, anlamaya çalışmak tüm bu sorunları yok edebilirdi.
    ···
    1. 1.
      +3 -1
      Neyini anlayacaz hocam birak polyannaciligi bu pkklilarla konusulmaz anlasilmaz bunlara laf anlatamazsin ki anlamaz cunku
      ···
    2. 2.
      +3 -1
      bugun hala where ıs the usa aır force dıye aglayan bır zıhnıyetı nasıl anlamamız beklenıyor? devletın zulmu bır tek kürtlere mı oldu sanıyorsunuz sız? gel bır de benım babama sor hem türk hemde ıc anadoluda askerlerden neler cektıgını bılıyor musun? yok yere yedıgı dayakları ıskencelerı pekı ? benım babam elınde sılahla daga cıkmadı , devlete askere kızıp saga solu taslayıp yakıp yıkmadı elıne molotof verıp cocukları one surup olduklerınde de masum edebıyatı yapmadı. ya da nekrofılı sıyasetı yapmadı omru boyunca , tabı kıde devlete tepkılı ama farklı kısılere oy vererek ve davasında haksız durumuna dusmeden bır seyler yaptı. evet bır turk tu babam , ve sıkıntının ırk degıl zıhnıyet kaynaklı oldugunu bılecek kadar da akıllıydı kımsenın masası olmadı.
      ···
   tümünü göster