/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1
    Sizin gibi yaraklar yüzünden savaş çıkıyor amk faşisti
    ···
    1. 1.
      0
      Geçmişini gibtimin ergeni o dönemde faşist sözcüğü mü vardı
      ···
    2. 2.
      0
      Faşist kelimesi adını
      Partito Nazionale Fascista ' dan alır . Faşizm aşırı milliyetçiliği ve aşırı dinciliği körükleyen bir ideolojidir . Italyada uygulandığı için Faşizme italyan fikri demek yanlıştır . Mesela Heimerwhr diye Avusturya ' da Faşist hareket vardı . Nazi karşıtı ve Avusturya bağımsızlığını savunuyordu . Herneyse yani ideoloji Faşizm , uygulandığı yere ise o milletin adı verilir ( ö / Italyan Faşizmi , Avusturya Faşizmi ) .
      ···
    3. 3.
      0
      Faşistesin kardeşim . Çünkü bu tür bir tribi ancak avratlar atar .
      ···
    4. 4.
      -1
      Işte tipik bir Faşist . Size göre suyun kaldırma kuvveti de olmaz çünkü onu Archimet buldu . Ancak siz dediniz ya " üffffff yhaaa ben faşist diilim tımam mı ? Atsız bi kire dıha farklı bi şe göndedi bize .s.s " .

      gibtirin la ! Adama kıçıyla gülerler . Sırf Faşizmin kötü kimliğinden kurtulmak için böyle demişler yalanlarına kendileri bile inanmış .
      ···
    5. 5.
      0
      Neeeeee Faşist Fascesten gelir . Destecilik veya bütüncülük anldıbına gelir . Işin esprisi ise şudur :

      Faşizm sözcüğü, italyanca fasces sözcüğünden gelir. Fasces, Roma imparatorluğu döneminde, imparatorun muhafızlarının taşımakta oldukları sopa ya da kamçı demetine verilen addı. imparatorun buyruğundan sonra, bu demetin yere vurulmasıyla bu buyruk yasallaşmış olurdu. Bu fasces, aynı zamanda imparatorluğun bütünlük ve gücünü de temsil ederdi. ""

      Tabi bu birlik sadece bir millete karşıdır . Faşizm totaliter , militarist , Şovenist , vede dinci bir ideolojidir .

      Yav nolur gibtirin gidin harbiden nolur . Bak Allah rızası için git .
      ···
    6. 6.
      0
      Faşistesin ve kabul edemeyecek kadar kibirli / körsün .

      Edit : Emin ol ben anlayacağımı anladım . Vede gülüyorum .
      ···
    7. 7.
      0
      Her taku biliyorum demedim . Ama şu konuşmana bakılırsa senden çok bildiğim kesin .
      ···
    8. 8.
      0
      Seninde ömründe tek bir Türkolog kitabı okumadan Türkçülük oynaman takdire şayan . Önerim Jean Paul Roux okumandır . Kendisi büyük bir Türkolog ' tur :

      "Türkler dışardan evlenme eğiliminde oldukları ve eşlerini Türk olmayanlar arasından seçtikleri, rastladıkları her kavimle kaynaştıkları, dilleri çok büyük bir çekim gücüne sahip olduğu ve pek çok topluluk da bu dili ve kültürü benimsediği için Türklerle ilgili karakteristik denilebilecek fiziksel [buna biyolojik, ırksal da denebilir] herhangi bir özellik saptama olanağı kalmamıştır. (... ) Türklerin hiçbir ırksal özelliği yoktur. Dolayısıyla kendi içinde bir Türk ırkından söz edemeyiz. Belki sadece Orta Asya'nın ücra dağlarından dünyanın herhangi bir yerine, Türklerin damarlarında, eski Türk kanından elmacık kemiklerini çıkık yapan o kandan daha çok, yabancı - Moğol, Çinli, irani (Aryan), Sami, Rum, Kafkas, Slav, hatta Afrikalı- kanı akmaktadır. Çünkü Dünyada en çok yayılan ve gittikleri bölgelerdeki yerli halklarla en çok karışan millet Türkler'dir. Roux, “Türklerle ilgili olarak kabul edilebilecek tek tanım dilbilimsel olandır. Türk; Türk diliyle konuşandır;" tarifinden sonra,"insanlık tarihinde baştan beri var olan bu millet;kendine özgü yasaları, ayırt edici özellikleri olan canlı bir organizma, çok çeşitli ögelerden oluşmuş; ancak matematiksel bir bütün oluşturmuş ve kesin ve net tanımla Türk adını almış, aynı kültürden olan, aynı dili konuşan insan topluluğudur "

      Anladın mı canım milleti saf olmadan Faşistlik yapan buram buram cehalet kokan kardeşim ? Güzel şimdi gibtir git .

      Edit : Komünistçilik ne ya ? -ist eki takip eden demektir . Ki Komünizm ' in Evrenselcilik anldıbına geldiğini hesaba katarsak Komünist Evrenselci olur . Senin dediğin Evrenselciçilik olur . Mantıklı geliyor mu ?
      ···
    9. 9.
      0
      yav dimi dimi biz çok korkulan ırkız , herkes bize düşman o yüzden en iyi Türk devleti 3. dünya devleti . Ulan 4 olsa 4 5 olsa 5 olacaz anlayın artık şunu

      Biz Türklerden hiçbir tak olmaz !
      ···
    10. diğerleri 7
   tümünü göster