/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +2
    moruk çok saçma bu, olduysa bile saçma
    şöyle ki, ilk ihanetin sebebi zaten, ordaki devletlerin kendi devletlerini kurmak istemeleri ve ingilizlerin bunu destekleyecekleri vaadi, bu yüzden osmanlıyı satıp da 5 sene sonra türkiyeye katılmak istemeleri çok absürd olur ki, türkiye onların değerlerini tamamen reddetmiş o yıllar.
    bütün inançlar, bütün değerler, bütün ırklar ayrışıyorken, ırkçılığın da en moda olduğu yıllarda, ırk hariç hiçbir temayla bir devleti bir arada tutabilmek mümkün değildi, özellikle bizim coğrafyamızda yapılan propogandaya karşı.
    işin ilginç yanı, burda işler böyleyken, aynı yıllarda ingilterede irlanda imapartorluğa katılıyordu.. yeni bayrağı tartışıyorlardı. yani bizi vurdukları silah, kendilerini etkilememiş vaziyette.
    bu kadar koyu bir şekilde bu coğrafyadaki, yani misakı milli içindeki herkesi "türk" olarak benimseyip bu doğrultuda devam edilmesi de, haliyle yıllar sonra kurcalandı, yanlış anlaşıldı ve düzeltilemiyor.
    yani tamam sen de kürtsün ama aynı kimliği taşıdığımız için hepimiz biriz denemiyor.
    her neyse, özet: ırktan başka hiçbişeye dayalı bir devlet kuramazdık, olması çok saçma olsa da, olmuşsa bile arap devletlerinin bize katılmasına biz ne denli güvenebilirdik tartışılır. bana kalsa o dönemde zaten zerre kadar umursamamalıydık onları, çünkü tam olarak kendilerine vadedileni aldılar.
    ···
   tümünü göster