/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +1
    Kardeşim sen bir kurumu yönetiyorsan çürük elmaları bulup hemen imha etmen gerek. Eğer o çürük elma orada kalmaya devam ederse diğer elmalara da sıçrar.
    ···
    1. 1.
      +5 -1
      kardeşim şu sınav sistemi idare eder fakat şöyle de güzel bir şey olması gerekir; Yeteneğine göre meslek edinme diye. Çalışıp zütünü yırtıp sınava giren heyecandan unutuyor diğeri de nasılsa rahatım yea diye rastgele yapıyor sonrasında o mal olan doktor diğeri ise kpss de yer bekleyen eleman. Yeteneğe göre sınav olsun dıbına koduğum memleketinde 12 sene okul okuyorsun 3 saatte bütün ömrünün ne olacağı belirleniyor
      ···
    2. 2.
      +4 -1
      Bu benim de aklımdan geçiyor. Polis olmayı çok istemişimdir ama şu Allah'ın belası matematik yüzünden olamıyorum. Yani istedikleri şu olsun. Silahlı silahsız dövüş teknikleri, vücut kas yapısı, çeviklik, hız, zaman kontrolü, zorlu parkurlar felan olsa ciddi söylüyorum o kafası matematiğe çalışan bebelerden on kat daha iyi polisler ortaya çıkardı.
      Edit: Şu ninja warrior gibi bir parkur olsaydı bak bakalım kaç tanesi bitirebilirdi.
      ···
    3. 3.
      +2 -1
      aynen öyle panpa. hep cemaat evlerinde pilav yiyen tipini sıfatını gibtiğim çömezleri oluyor. yolda gördüğüm zaman da sizi polis yapanın dıbına koyayım diyorum 10 yaşındaki çocuk giber atar o dereceler. koy abi yetenek sınavını adam ressam olacak matematik sorusu çözüyor puan yapmak için. ben dıbına koduğum yerinde dış ticaret okuyorum bana afet kültürü, boşanma hukuku diye ders veriyorlar dıbını gibtiğim sisteminde
      ···
    4. 4.
      0
      Bu adam ygs 2011de istifa etmedi amk cuma namazında gördüydum bi de bunu yine ayni surat ifadesi vardı
      ···
    5. 5.
      0
      size eksi veren huur çocuğunun ne düşündüğünü kafa yapısını merak ettim. güzel şeyler yazmışsınız sistemin yanlışlığı ortada amk. geçen biri diyor ki lise mezunu adam üniversite mezunu mühendislerden iyi iş yapıyor bunlar nasıl üniversite mezunu.e dalyarak demek ki sistemde bir sorun var. lise mezunu adam çekirdekten yetişiyor piyasanın kaşarı olmuş nerede ne konuşacağını nasıl iş yapacağını biliyorsa hiçbir üni mezunu karşısında tutunamaz ki.tecrübe çok önemli beyler bayanlar. senin bir iş yerinde diplomandan çok tecrübene bakıyorlar. nasıl matematik çözüyorsun türkçede kaç tane paragraf sorusu yapıyorsun pirinç nerede yetişir bunları sormazlar sana. demek ki üniversiteler tıpkı lisedeki öğretmenlerin öğrencileri ygsye hazırlayamadığı hayata da hazırlayamıyorlar.oku oku oku ondan sonra okul bitince sudan çıkmış balığa dön. anasını gibeyim ben böyle işin kpssyle uğraşıyor millet kpss nedir avradını gibim hayatımız mantar olmuş.
      ···
    6. 6.
      0
      lise mezunu olayında haklı kardeşim illa ki insan tecrübeye bakar fakat demek istediğim o değil amca dayı torpiliyle, baba parasıyla okuyup daha doğrusu bedava diploma alıp en kral olan adamlar var bu memlekette. senin benim gibi adam gidiyor "bu memlekette okumadan bir iş olmaz." diye söylenip zütünü yırtıyor sonra böyle kenarda oturuyor hakkı yeniyor. niye peki? amca dayı torpili baba parası yok diye. Cemaat abilerinden gizli gizli buraya gelip eksi atan huur çocuğu. ananın dıbına ne girdi de eksiledin be amcık?
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster