/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +1
    Nevruz Türklerin ergenekondan çıkışının kutlanmasıdır buraya sayfa sayfa bilgi yollayabilirim sana bu bayramı bizden araklayanlar bizzat sizsiniz *

    Biz binlerce yıl önce ergenekondan çıkışımızı kutluyoruz da siz neyi kutluyorsunuz he tarihi kökeni olmayan tarih sayfalarında bi baltaya sahip olamamış topluluk ?

    sizden 300 yıl sonra mı müslüman olduk ? Ben o ara Kürtler ve Ermenilerin Bizans egemenliği altında kölelik yaşadığını sanıyordum ta ki hali hazırda müslüman olan Sultan Alparslan anadoluya gelip bizansın zütünden kan alana kadar.

    Şuanda incisözlüğün Tarih konulu altincisindesin tarihi olmayanlar ve tarihden bi tak anlamayanlar girmesin lütfen *
    ···
    1. 1.
      0
      biz demirci kawanın zalim dahhakı alt edişini kutluyoruz. dağı tırmanmayı akıl edemeden 4 dağ arasında kalan insanların öyküsünü değiil. newroz gibi kürdlerin islama geçisini de yanlış biliyorsun ilk geçiş kürd sahabelerle oldu. sonra iyad bin ganem söylüyor kürd elleri islamı kabul etti ve fazla direnmeden katıldı. sizeyse talkan curcan gibi önemli hadiseler ve hz.osmanın hazar türklerini alt edişi gibi önemli olaylar sonucu 300 yıl sonra ancak geçtiniz
      ···
    2. 2.
      0
      1-) heryerinden cahillik fışkırıyor. 4dağı tırmanmayı akıl edemeyen diyor. Yılların dağcısı olarak sana zütümle gülüyorum. Hayatında dağ tırmanmamış adam dönemin şart ve koşullarını düşünmeden mal mal yorum yapıyor. Yaşlı, çoluk çocuk, kadın farketmeden herkesin çıkması lazım ordan, sadece onlar da değil besi hayvanları, obaları, binek hayvanları ve tüm kişisel eşyalarıyla beraber dağları aşmaları gerekiyordu. Ve atlar %40 eğimin üzerine çıkmazlar.

      2-) kürdlerin müslümanlığa geçişi hakkında hiç bi bilgi paylaşmadım ki ben seninle. Sadece dedim ki Sultan Alparslan Anadoluya geldiğinde zaten hali hazırda müslümandık yani sizden öğrenmedik müslünmanlığı hatta kürt ırkının ismini bile duymamışlardı belkide, bi baltaya sap olmuş musunuz ki kendi isminizi duyurmuş musunuz ki duysunlar ? Bu sırada bizanslılar kürtleri ve ermenileri köle halk olarak kullanıyordu adeta, biz sizi zincirlerinizden kurtardık.
      ···
   tümünü göster