/i/Sinema

Sinema hayatı eşsiz kılar.
  1. 1.
    +127 -27


    12.) The Human Centipende



    Yönetmen koltuğunda Tom Six'in oturduğu The Human Centipende'de iki Amerikalı kız ve bir Japon turist, Almanya’da bir deli dokturun eline düşerek akıl almayacak korkunçlukta bir tıbbi deneyin parçası oluyorlar.





    11.)Salò o le 120 giornate di Sodoma



    Hakkındaki tartışmalar hiçbir vakit dinmeyen ve Pasolini’nin ölümüne neden olduğu konuşulan Salo, sinema tarihinin belki de en sert faşizm eleştirisini içerisinde barındırıyor. 9 kız ve 9 erkek tutsağın 120 gün boyunca maruz kaldığı pgibolojik, fiziksel ve cinsel vahşeti anlatan film, faşizmin tüyler ürperticiliğine aynı şekilde yanıt verdiği için ilginç tartışmaları da beraberinde getiriyor. “Gore” tanımına yeni cümleler ekleyen bu ürkütücü film, üzerinden geçen yaklaşık 40 seneye rağmen rahatsız ediciliğinden hiçbir şey kaybetmemiş durumda. Zaten bir Marquis de Sade uyarlaması olduğunu söyleyince, film kafanızda iyiden iyiye şekillenecektir.





    10.) Cannibal Holocaust



    Blair Witch Project ile hatırlanan ve sonrasında da Rec, Cloverfield, Paranormal Activity gibi yakın dönem örnekleriyle de popüler hale gelen bir alt türün öncüsüdür Ruggero Deodato’nun sahte-belgeseli. Zaten “sahte” dediğime bakmayın, görüntüler o kadar gerçekçidir ki, Deodato oyuncularının gerçekten kazıklara saplanmadığını mahkemede kanıtlamak zorunda kalmıştır ve ancak bundan sonra beraat edebilmiştir. Vahşet algısını genişleten ve birçok insanın pgibolojisine kalıcı tesir eden Cannibal Holocaust, rahatsız edici filmlerin en iddialılarından biri.





    9.) Srpski Film – A Serbian Film



    Gösterildiği ya da gösterilmediği her yerde irili ufaklı infiallere neden olan bu yakın dönem “korkunç”luğu beyazperdede görülmüş en ağır ve en net otorite eleştirisi olarak kayda geçti. Hem görselliğiyle hem de nasıl bir hayal gücünün ürünü olduğu meçhul fikirler vasıtasıyla hissettirdikleriyle izleyenin içine işleyen bir kara tecrübeydi A Serbian Film. Eski bir ferre yıldızının, mesleğine geri dönmesinden yola çıkan Sırp yapımı, erotizme eklediği gore miktarını fazla kaçırmasıyla yalnızca pgibolojik değil cinsel zararlar bile verebilir izleyenine.





    8.) Sadomania



    Filmle ilgili fazla bi detay bulamama rağmen yine aykırı snuff 1981 yapımı film.Filmde yeni Evli bir kadın işlemediği bir suç yüzünden hapse düşer ve insanlık dışı işkencelere maruz kalır. Film dünyada 61 ülkede yasaklanmıştır.





    7.) Face of Death



    Yine hakkında yeterli bilgi bulamadığım yarı belgesel yarı korku ağır smuff film. Yönetmenliğini John Alan Schwartz yapmış. 42 ülkede yasaklanmış, 1978 yapımı bir film.





    6.) August Underground's Mordum



    Yönetmen : Jerami Cruise, Killjoy
    Senaryo : Jerami Cruise, Killjoy
    Yapım:2003, ABD Süre: 77 Dakika
    Oyuncular: Jerami Cruise, Killjoy, Mike Schneider, Fred Vogel, Cristie Whiles

    internet ortamında (msl. IGN Horror Brain bloğunda), şimdiye kadar çekilmiş olan en mide bulandırıcı, en hasta filmler sıralamasının tartışmasız birincisi August Underground’s Mordum, “ToeTac Pictures” adlı make-up şirketinin kurucularının başının altından çıkan bir snuff similasyonu. Korku filmlerinde gerçekçi makyajlar yapmaya gönül vermiş birkaç “sıyırmış” gençten oluşan bu ekip, filmin hem yapımcısı, yönetmeni hem de gerçek oyuncuları. 2001 yılında aynı mantıkla çektikleri “August Underground” filmleri, çeşitli festivallerde infialle karşılanınca hemen devam filmi için kolları sıvamışlar ve ondan daha da korkunç bir film yapmışlar. “August Underground’s Penance” adında 2007 tarihli üçüncü bir filmin de olduğunu duyunca eminim gözleriniz yaşaracaktır!





    5.) Snuff 102



    yönetmen mariano peralta'nın, filmin galasının yapıldığı mar del plata film festivalinde seyircilerin saldırısına uğradığı ve yaralandığı filmidir. bu galadan sonra yönetmene, filmde gerçek işkence ve ölüm sahneleri kullandığı yönünde suçlamalar yöneltilmiştir ki filmi izleyince neden böyle yapıldığını anlamak güç değil.





    4.)The Texas Chain Saw Massacre



    Tobe Hooper'ın Kim Henkel ile birlikte yazıp tek başına yönettiği, 1974 tarihli, ABD yapımı bağımsız korku filmidir. Başrollerde Marilyn Burns, Paul A. Partain, Edwin Neal, Jim Siedow ve Gunnar Hansen vardır. Film, eski bir çiftlik evini ziyaretleri sırasında yamyam bir ailenin kurbanı olan bir grup genci konu alır. Filmin hikâyesi, izleyicinin ilgisini çekmek amacıyla gerçek bir hikâye olarak tanıtıldı; fakat tamamen kurmacadır. Bununla birlikte Deri Surat karakteri ve filmdeki bazı küçük ayrıntılar, Wisconsinli seri katil Ed Gein'in işlediği cinayetlerden esinlenilerek oluşturulmuştu. Ayrıca film, dönemin siyasi tablosu konusunda eleştiri aracı olarak kullanıldı.





    3.) hei tai yang 731



    Japonların ikinci Dünya Savaşı döneminde yaptığı tıbbi deneyleri anlatan ve istismar filmi kategorisinde ayrı bir yeri bulunan son derece ağır bir filmdir Hei tai yang. insanı en derin korkularıyla yüzleştirmesinin yanı sıra ekrana bakması çok zor anları da içerisinde barındırır. Akla hayale gelmeyecek işkence yöntemlerini sadizm terminolojisine yılmadan ekleyen film, sinema tarihinin en hastalıklı vahşet filmlerinden biri…





    2.) The Last House on the Left



    Peşinden birçok gore filmi sürükleyen, intikam öykülerinin korku-vahşet sineması alt türü olmasında büyük etkisi olan bir Wes Craven filmi Soldaki Son Ev. Sapık bir çeteye kurban giden kızlarının intikdıbını almak isteyen bir ailenin öyküsünü anlatıyor film. içerdiği şiddet nedeniyle sansür süzgecinden geçmekte çok zorlanan, bazı ülkede tamamen yasaklanan bazılarında ise bir kısmı kesilip ancak öyle gösterime giren bu kült film, Craven’ın sinemadaki yolculuğunun başlangıç noktası.





    1.)A Clockwork Orange



    Sinema tarihine adı altın harflerle yazılan bir Kubrick distopyasıdır A Clockwork Orange. Tüm zamanların en pgibopat film karakterlerinden biri olan Alex DeLarge, hem ismiyle hem cismiyle unutulmaz sinema anılarımız arasında kendine özel bir yer bulmuştur. Karanlık bir gelecek aracılığıyla günümüzün sistem çarklarını sert bir biçimde eleştiren film, bağımlılık üzerine de dikkate değer söylemlerde bulunur. Kubrick’in dehasıyla yarattığı kendine has rahatsız ediciliği de, bazıları için tam anlamıyla şok edicidir




    sizler için tek tek özenle aradım bu filmleri bilginize..

    kaynak: korkusitesi, ekşi sinema, imdb, sinemalar.

    edit: ARKADAŞLAR SiNEMA ALTiNCiSiNi DAHA AKTiF HALA GETiRMEYE ÇALIŞIYORUZ. ELiMiZDEN GELDiĞi KADAR HER TÜRE AiT FiLMLERi GÜNLÜK OLARAK PAYLAŞACAĞIZ DESTEKLERiNiZi BEKLiYORUZ. TEŞEKKÜRLER.
    ···
   tümünü göster