/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1176.
    +8 -1
    evet ilk başta vaktim yoktu yazamadım

    8 yaşında falanken camide altıma sıçmıştım vay anasını bayağı olmuş çok utanıyorum kimseye de anlatmışlığım yok burada yazdım sadece. köydeki 2-3 tane çocuk biliyor sadece onları da bir mevlüt falan olduğunda görüyorum zaten sık gitmiyorum artık köye denk gelmediğim bile oluyor. gördükçe hatırlatıyorlar ama amk binleri unutmamış. hiç unuturlar mı ya. ben zaten hassasım böyle konularda utanç verici şeyleri çok kolay hatırlarım.
    neyse

    yazın köye giderdim dedemlerin yanına camide öğle namazından önce imam biz çocukları toplardı sure falan okurduk öğrenirdik. ulan ben ne kadar çok sure bilirdim bak şimdi sadece namaza yetecek kadar biliyorum. neyse. bazıları da yavaş yavaş cüz okumaya falan başlardı. gelmeyenleri de imam döverdi yani ben öyle biliyordum dedem de köyde ilk hacı olanlardan birisi dini bilgisi bayağı var yani saygı gören bir adam. söylemiş torunum efendi söz dinler dokunma diye. ama ben bilmiyorum bunu korkuyorum imamdan o yüzden.

    benim küçükken bazı şeylere midem çok hassastı fena bozulurdu. şimdi olsa gibsen birşey olmuyor mideme yani son 4-5 yılda tek bir kez çin yemeği bozdu midemi. o da kung pao tavuğu diye birşey çok acıydı amk. gerçi o sefer olan mide bozulması da değil mikrop enfeksiyonuydu amk yoksa sarı tak çıkması anormal birşey. hani böyle ishal resmen tamamen sıvı tak ve sapsarı kahverengi bile değil. şimdi mikrobiyolojiyle falan uğraştığımdan biliyorum parazit enfeksiyonu.

    neyse ben öyle işte ishalim ve korkudan camiye gittim öğle namazı öncesi. lan diz çökmüş oturuyorum bir de felaket tuvaletim geldi bitse de sıçsam diye bekliyorum. hoca benden 3 sure okumamı istedi biri maun biri ayetel kürsi öbürünü hatırlamıyorum. 3. de dayanamayıp biraz bıraktım ama sıvı da olduğu için zütüm bayağı ıslandı böyle üstelik iğrenç kokuyordu. sonra yarıda kesip kalkıp kapıya doğru koşarak yöneldim ayakkabıları giyip fırladım tabi arkamı döndüğümden herkes gördü üstelik kız erkek karışıktı daha yaşımız küçük olduğu için galiba. normal tak gibi de değil böyle o ishal başka. neyse eve koştum ama ağladım da biraz kapı zilini çaldım. babaanem var evde dedem yok. şöyle bir olay var evi galiba dedemin dedesi yapmış 2. katta babamın amcası oturur zemin kat avlu 3. katta dedem babaannem. neyse babaanem de yürüyebiliyor ama dizlerinden biraz problemli yavaş iniyor çıkıyor merdiveni zaten de ağır hareket eden birisi olduğu için ben biraz daha sıçtım altıma onu beklerken. geldi kapıyı açtı dedim altıma yaptım. sonra gittim lavaboya oturup sıçtım babaanem beni bir güzel temizledi üstelik. o sapsarı takumu ve beni, giysilerimi bir güzel temizledi ya kadın o zamandan beri hiç bir dediğine hayır demedim. bir dediğini iki etmedim. ne dedeme ne kimseye anlatmışlığı var aq sadece dedeme dedi çocuğun midesi fena bozulmuş. rahmetli anneannem olsa her aile buluşmasında tüm sülaleye anlatırdı yıllarca rezil olurdum.

    edit: bir daha öyle ishal olursa antibiyotik al diyenler var beyler bakteri değil bu antibiyotik sökmez tek hücreli parazit
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster