/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    neden özellikle "bizi kim yarattı?" diyorsun? bu şey sence bir kişisel bir tanrı olmak zorunda mı?

    hayvanlar ve insanlar arasında zeka farkı var, evet doğrudur bu. fakat aramızdaki tek fark zeka değil, mesela çiğ et yiyemiyoruz? çünkü tam olarak etçil sayılmayız, etin üzerindeki bakterilere karşı bağışıklığımız yok, avlanabilmek için bir memelide olması gereken tırnaklarımız ve dişlerimiz yok, kıyafet giymeden sokağa çıkarsak hava sıcak bile olsa hastalanabiliriz, hayvanlar kadar gelişmiş duyularımız yok (görme, duyma, koku alma). Sence evrimsel bakış açısına göre zeki olmamızın sebebi güçlü olmamamız olabilir mi?

    Kendin söylüyorsun, bir yaratıcı varsa onu hissetmek gerekir; görülemeyen, duyulamayan, kokusu alınamayan, fiziksel olarak hissedilemeyen üstelik tek kanıtı bir kitap olan ve kitabın yazarının ise kitapta kendisinin tanrının elçisi olduğunu iddia etmesi pek inanılır gibi durmuyor.

    tanrıya inanmayan kişilerin zeka seviyesinin düşük (çocuk seviyesinde) olduğunu iddia etmişsin fakat tarihteki ateist bilim adamlarına ve yaptıkları şeylere bakarsan gerizekalı olmadıklarını anlayacaksın.

    "bir yaratıcıya inanmak zorundasın" dayatmasını anlamadım, inanmıyorum kardeşim? buyur inanmak zorunda olduğumu kanıtla.

    "allah var ama ateistim" bir insan zaten bir tanrıyı kabul edip aynı anda ateist olamaz, ayrıca gerçekten evrimi anlamak istiyorsan benimle özelden iletişime geçebilirsin.

    son olarak her şeyin bir yaratıcıya ihtiyacı varsa "tanrının da bir yaratıcıya ihtiyacı olması gerekir, eğer tanrının bir yaratıcıya ihtiyacı yoksa evrenin oluşması içinde bir yaratıcıya ihtiyaç yoktur.".
    ···
    1. 1.
      0
      ateist insanların zeki olmadığını söylemiştin, bende sana tarihteki ateist olan ve yüksek mevkilere gelmiş insanlardan örnek göstererek ateistlerin sandığın gibi gerizekalı olmadığını kanıtladım. benim zeka ölçme anlayışım o insanın hayatındaki başarılara dayanıyor. bu yüzden sana kendimi örnek göstererek "bak ben ateistim ve zekiyim senin iddianı çürüttüm." demek yerine hayatında iyi yerlere gelmiş olan ateist insanları örnek gösterdim. ayrıca muhtemelen bu yazımdan sonra müslüman bilim adamlarını örnek vereceksin, müslümanların zeki olmadığını iddia etmedim bu yüzden böyle bir şey yapmana gerek yok.
      ···
   tümünü göster