/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +4
    Edit:kardeslerim, dostlarim okumaktan cekinmeyin;yillarin bilgi birikimi var karsinizda, inanin bana biraz.

    merhaba gençler;türkiye'nin yukselen yeni nesli. incide açilan başliklara, girilen entrylere bakilarak hepinizin milliyetçi, Vatansever birer genç oldugunuzu görüyor gurur duyuyorum.her ne kadar inci icinde siyaset yapilmamasi gerektigini one sursem de (4yildir buradayim) bir yandan soylediklerinizle siyasi fikirlerinizi olgunlastiriyor, bilgi ediniyorsunuz.

    Bakin. Siyaset konusunda en az 9yillik araştirma yapiyorum. Hicbir partinin uyesi veya oluşumunun icinde degilim;sadece vatanini seven bir insanim.Ve sizlerin siyasete atilmadan once araştirmanizi, okumanizi istedigim satirlar var.

    Bu ülke öyle kanli donemlerden geçti ki,uzerimizde oyle kanli siyasetler yapildi ki.Basbakana suikast, sağ sol çatışmalari, bombayla havaya uçurulanlar, faili meçhul ugur mumcu, aselsan muhendisleri, yazicioglu ve daha birçok kişi.

    Bu ulkede olaylar biraz basit degil yani. Geçmişe iniyorum;kurtuluş savaşinda silahi, cephanesi,mermisi, insan kaynagi olmayan bir ordu yedi duveli yendi. Yendi mi dersiniz? yoksa ulke zaten parsel parsel satılmiş miydi?

    Gelin şimdi japonya tarihine biraz bakalim. Gunumuzde japonya ozgur bir ulkedir. Oyle midir? japonyanin niye ordusu yok diye dusundunuz mu hic?Hep duyarsiniz 1945japonyasi(2.dunya savasindan agir zaiyatla cikmis bir ulke) ve gunumuz japonyasi karsilastirilir.(modern ve teknoloji devi bir ulke. Nasil boyle oldu sorusu amerikanin kapitalizm eşiginden geçer.Su anda japonya amerikanin egemenligi altindadir. Savunmasi amerikaya aittir. Araştirin.

    Size neden tarihten ornek veriyorum;ana konuya şimdi geliyorum.Siz diyorsunuz ki;elimize silahi alalim. kurtleri dovup oldurelim ulke kurtulsun.iyi ne guzel;zaten kapitalizm eli boş bekleyecek.

    Bundan 10yil once arkadaslarima herkese anlatirdim buyuk ortadogu projesi ve kurdistanin kurulum asamalarini. Deli gibmiş gozuyle bakarlardi halbuki simdi dediklerim dogru cikmaya başladi.3 aşamada size amerikanin kürt politikasini anlatiyorum;

    1-buyuk ortadogu projesi amerika tarafindan tasarlandi;tayip turkiyenin buyuk rolunu ustlenmek uzere basa getirildi.(herhangi bir olayda amerikaya bagirir cagirir ama onlarin destekcisi olmaktan geri kalmaz!)

    2-Pkknin ve sehir ici yapilanma dhkpc nin eline çin, rusya silah saglayan ulkeler;amerika ciayle beraber bu silahlarin kullanimi ve projeyi orgutleyen ulkedir.(bu devletler birbiriyle ters dusuyor gorunseler de masa başinda çikarlarini anlaşip imza atmis ulkeler)silah, insani yardim, harita ve operasyon bilgisiyle kürt militanlari bolgede egemen oldu gunumuzde.Bu yardimlarin ekonomik geliri ucretsiz olarak karşilandi.

    3-yardimlar kürt devleti kuruldugunda geri odeme olarak donecek ve devletleri bu pazari karsilamayacak durumda olacagi için amerika ne derse yapmak zorunda kalacaklar. Bizim dogu bolgesinde madenlerimiz, petrolumuz var;cikartmamiza izin verilmiyor! bolge jeopolitik acidan cok onemli, amerimanin tek ussu incirlik hava ussu ve okyanus otesinden bir karaya sahip olmak dengeleri degistirir.

    Işid(ortadoguda kürt devletini suriye, irakta genişletme projesi) neden pjak ve pkk yla catisiyor derseniz cizgi belirlemek için. kurt devletinin o bolgelerde hakimiyet kuramayacagini anlayinca yeni bir guc dis mihrak tarafindan hazirlanip piyasalandi. Kürtler geri cekilmek zorunda kaldi.

    Sonuca gelirsek.bu ulkede tahmininizden fazla siyaset oyunu oynaniyor;anlatsam kitap bile yazarim ama susuyorum;susturuluyoruz. Herkes gazeteciler, ordu,polis, cemaat susturuldu. Yazanlara da piyasa saglanmiyor ve çöküyorlar.

    Siz şimdi bu oyunda kürt avlayalim diyorsunuz;10bin kişi toplandiniz. Sadece amerikanin turkiye içinde 30-40bin ajani oldugunu bilmezsiniz. Adam orduyu naapsin isine yaramiyor;cia bolgede gorevlendirilip istihbarat saglaniyor.

    Siz şimdi bu oyunda elimize silah alalim dediniz,iyi hos. Adamlarin amaci da bu zaten. Istanbulda marmara ve egede kürt avlarken ortaligi karistaracaksiniz. Onlarin istedikleri de bu zaten. Ulkeyi kaos ortamina suruklemek ve cikar planlarini gerceklestirmek. Hicbiriniz doguya gidip sivil olarak catisamazsiniz. Kurtce bilmeniz, jeostratejik konumun onemini anlamaniz ve istihbaratiniz olmasi gerekir. Hadi gidip vuralim oyun senaryosunda piyon olarak harcanmaniz demek.

    Demek istedigim şudur ki;hayat sizin sandiginiz kadar basit degil.Hic olduresiye dovuldunuz mu?hic silah sıktınız mi?hiç korku nedir biliyor musunuz? klavye basindan yazmak cok kolay fakat ißler oyle degil kardeslerim.

    Bu ulkede gecmiste sag sol, simdi kürt-Türk kavgasiyla ortalik karistirilmak isteniyor. Oyuna gelmeyin. Amaclari kaosu olusturup sizi batağa cekmek. Aileniz arkadaslariniz, vataniniz için oyunun icinde sehit olmayin. Okuyun ve bilginizle, diplomasiyle,siyasetle bir yerlere gelin!

    Sormak istediklerinizi cevaplayacagim, cekinmeyin
    ···
   tümünü göster