/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +110 -15
    7 gün değil mi amk pazar tatil
    ···
    1. 1.
      +3
      o tevratta panpa zaten çelişiyorlar ayrı mesele
      ···
      1. 1.
        +7 -11
        tevratın değiştiği ve bozulduğuna inanılıyor belki ondandır. dingil dingil yorum yazıyonuz. çelişmese ayrıca yeni kitap mı gelirdi.
        ···
      2. 2.
        +30 -5
        Tevratta Rab kainatı 6 günde yarattı ve 7. Günde dinlenmeye geçti. Burada mantıksız olan birşey var Rabbin dinlenmesi. Eğer Rab yoruluyor olsaydı bir yerden sonra kendisi de ki sıfatların mükemmeliyeti zail olurdu.Bu da gösteriyor ki Rab yorulmaz yani 7.gun dinlenme faslı tahrifattır. ikinci mevzu ise 6 günde yaratılmış olması gün anlamında değil çünkü evren yaratılırken ilk başta dünya ay güneş sonra gezegenler yaratılmamış bugün bilimle de ters dusmeyen teoriyle big bang ile meydana getirilmiştir. işte bu meydana gelme mevzusu 6 günlük zaman biriminne tekabül eder (bizim anlayacağımız vasfıyla) aksi takdirde o zaman gın diye bir mevzu zaten yoktu. birde inanmayan arkadaşlar inanmıyorsanız inanmayın Dinde zorlama zaten yoktur isteyen inanır isteyen inanmaz.Ama inanmayan kesim neden inanan kimseler ile dalga geçipte kendinizce eğlence ortamı oluşturuyorsunuz.Ate olmak dalgacı bir zihniyet olmak karşı tarafa saygı gostermemek gibi bir takım erdemsizlikler mi sunuyor sizlere ? Akıllı olun oturun bir düşünün meal okumakla iki tane tv de profesorun sozuyle dünyanızı ahiretinizi boş yere heba etmeyin dusunun Madem Allah yok neden sen varsın madem O olmadan olduysan bunun da bir sebebi olması lazım koca evren ve insan bocekler gibi yaşayıp toprak olacaksınız buna inanıyorsanız boceklerin sucu ne ?
        ···
      3. 3.
        +5 -3
        @1 nasıl bir embesilsin lan sen kuranda yaratılma zamanından bahsediliyor evren 13.8 milyar yıl önce yaratılmış olabilir bununla yaratılma zamanının ne alakası var ne kadar zaman önce yaratıltığı filan yazmıyor kuranda ne kadar zamanda yaratıldığı yazıyor 13.8 milyar yıl önce 7 günde yaratılmıştır @22 nin örneği gibi yine gerizekalılar inanmamak için bahane arıyorlar ya sazan gibi atlamışlar amk
        ···
      4. 4.
        +1 -1
        pampa yaptığın tespit iyi ama kuran bize hak kitap olarak indirildi bu yüzdendir ki kuranı tamamen okursan ne demek istediğini anlayabilirsin. ayrıca kuranda fazla düşünmememiz gereken şeyler belirtilmiştir(Allahın sıfatı evrenin sonu vs.)Ve Allah(c.c) kuranda ben sizi ancak bana ibadet edsesiniz diye yarattım buyurmuştur. Eğer bizim herşeyi ama herşeyi düşünmemizi isteseydi bizim organlarımızı sınırsız kapasitede yaratırdı mesela göz nimetini ele alalım: gözümüz onlarca ışın içerisinden sadece belirli bir kısmı algılayabiliyor. kulak nimeti için de aynı burun içinde bu dediklerim aynıdır belirli bir kapasitesi vardır bu yüzden aklımızı düşünüpte varamayacağımız sonuçlar için kullanmamalıyız.
        ···
      5. 5.
        +2
        yine islamı çarpıtıyorsunuz ilk bunu izleyin adam doğrsunu söylüyor.
        https://youtu.be/0oTZSLeafyo

        sonra bunu izleyin https://youtu.be/5RuvrU4nhfw 50 bin yıl açıklaması yapılıyor !
        ···
      6. 6.
        0
        @1 olum bi gibtir git ya
        @2.1.3 hakli

        mantigini gibiym @1
        ···
      7. 7.
        0
        hmmm ok
        ···
      8. 8.
        0
        https://www.youtube.com/watch?v=H0lprruXP1Q
        ···
      9. diğerleri 6
    2. 2.
      +27 -47
      olm kuran dediğin tevratın çakması zaten tevrat toplama kitap amk
      ···
    3. 3.
      +2 -2
      aynen panpa
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster