/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2
    Sen okumadanmı yazdın okudunda anlamadınmı çözemedim ama bak tekrar yazıyorum.

    Kötülük vermesi kötülüğü sevdiğinin yada bunu onayladığının veya herneyse göstergesi değil ve olamaz. Kötülük yapmayı da iyilik yapmayı da serbest bırakıyor ki insanlar birini seçsin ve o da iyiliği seçeni ödüllendirip kötülüğü seçeni cezalandırsın.Ha demişsinki kendi adıyla kötülük yapılması.E bu sadece onun adını kötü göstermeye yarar başka ne farkı var onun adıyla yapılmayan kötülükten ? Yani al başına ekstra günahı gibi.Hem insanlara kötülük yapıyosun hem de onu kötü gösteriyosun.

    Şöyle de bi örnek vermeye çalışayım düşün ki bir babanın veya annenin iki çocuğu var. Bunların ikisininde önüne açık bariz bi şeker kutusu koyuyor, ordan ayrılmadan önce de "sakın bu şekerlerden almayın.Bu kötü bir davranış ve size bunu yasaklıyorum. Almazsanız döndüğümde size daha güzel ve çok daha fazla şeker vereceğim" (Şekeri istediğinle değiştir aklıma bu geldi ne yapayım) ve çocuklara kendisinin orda olmadığını düşündürecek şekilde çıkıp gidiyor,ama onları izliyor.Şekeri alana kızacak (Şeker almak suçmu diyecek kadar malca bi soru gelmesin lütfen) almayıp sözünü dinleyene de vaadini gerçekleştirip daha güzel ve çok şeker verecek.

    E şimdi bu anne/baba çocuklarına kavanozu kapatıp/ulaşamayacakları yerde bıraksaydı (yada hiç bırakmasaydı) nasıl bilebilirdi ki hangisinin sözünü dinleyip dinlemediğini ? Bu testi yapmaya mecburdu.
    ···
   tümünü göster