/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +28 -25
    Bi insanın müslüman olabilmesi için sorgulamasına veya kurana eleştirel yaklaşması mantıksızdır. işitirsin ve iman edersin allahın varlıgına ve birligine, sıfatlarına iman edersin. koşulsuz itaat vardır.şu ayet şöyle bu ayet böyle diyemezsin tüm ayetlere aynı anda iman edersin.

    Ama islamiyeti kabul etmezsen ateist olursun denen saçmalıgı bizim yerli sözde ateist salaklar çıkarmışlar islamı reddedersen ateist olursun değil müslüman olmazsın. ateizm apAyrı bişeydir ateizm tezdir koşulsuz itaat diye bir şey yokdur ayrıntı gerektirir, ateizmi neyle açıklıyorsunuz? pozitif bilimlerin değişmez doğruluğunun ön koşulu nedir? evrenin oluşumunu açıklıyor mu?ilk insan veya canlıdan bu tarafa düzeni ve kompleks varlıkların varlığını ve düzenini neyle açıklıyor? ahlakı neyle temellendiriyor?

    islam toplumun ve hayatın her noktasına bir fikir geliştirmiş. ateizm bunu yapabilmiş mi?islamı reddederken islamın koyduğu toplumsal ve bireysel ahlakı da reddedebiliyor musunuz, yoksa sürdürüyor musunuz? topluma biçtiği rolü reddederken bunları ateizm çerçevesinde nasıl açıklıyor?ben müslüman değilim ateistim diyen aptallar bunları en ince ayrıntılarına kadar biliyolar mı? yoksa hava atmak için ateistim yeeeeaaa diyip canı islamı reddetmek istediği için ateistim mi diyorlar?
    ···
   tümünü göster