/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Biri çok dindar görünüyor, diğeri çok dindar görünmüyor. Kalplerinde ne var bilemeyiz. Biri gerçekten çok dindar görünüyor fakat belki içinde doğru yoldan sapmıştır, bilemem ya da belki o mükemmel.. Bilemem. Kuşkuyla yaklaşmak zorundayım.
    Allah katında en değerli ve en üstününüz, en takvalınızdır. Hucurat Suresi 13. Ayet
    Allah(c.c) bu ayetle müslümanların dış görünüşünü bahis dışı yaptı. insanlara eşit davranmalıyız. insanları bilgilerine göre değerlendiremezsin. Biri eğitimli ve sen onun daha iyi olduğunu düşünüyorsun. Diğeri hoca değil onun da daha düşük olduğunu düşünüyorsun.
    Hayır! islamda değil, islamda değil. Eğer biri eğitimliyse ona saygı duyabilirsin tabiki. Başka herhangi bir müslüman kadar saygıyı hakediyorlar çünkü onlara saygıyı getiren paylaştıkları Allah(c.c)'in takvasıdır. Allah(c.c)'ın takvasına hiçbir şey sadece La ilahe illallah'ı bilip bu ona yeten çiftçide sahip olabilir. 50 yıl eğitim görmüş bir alimde Allah'ın (c.c) takvasına sahip olabilir. Kalbindeki neyse, bu seni Allah(c.c) için üstün kılar. Yani hiçbir topluluk hiçbir topluluğu alaya alıp küçümsememeli.
    ···
   tümünü göster