/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    -1
    ispat etmek araştırmak imanın seviyesini artırır. yoksa Allah var diyip bir kenara geçmek olmaz. kuranı kerimin ilk ayeti okudur ve 75 farklı ayetde bize aklınızı kullanın denir. benim amacımda insanlara islamın güzel ahlak olduğunu her soruyu verilecek makul bir cevabının olduğunu insanların ebedi hayatını kurtarması için neler yapması gerektirdiği söylemektir yani emribilmaruf yapmaktır. Biz anlatırız inanıp inanmamak onlara kalmış birşeydir. kaldıki inanıp inanmamaya Allah bile karışmıyor.
    ···
    1. 1.
      0
      ispat derken millete ispat etmenize gerek yok diyorum.
      eskiden islamı anlatmak diye bir şey vardı ama şu devirde gerek yok. yabancı birisine belki tamam ama nüfusun çoğunluğu müslüman olan bir ülkede birisi islama inanmıyorsa, kafasına silah daya yine inanmaz.
      her şey her yerde yazıyor, inanacağı varsa inanırdı zaten.
      ···
    2. 2.
      0
      katılmıyorum. kişi belki ailesi, yetiştiği ortamı yada arkadaş çevresinden etkilenmiş olabilir. her ne kadar islam ülkesinde olsakta geçmişten gelen bir takım etkiler onun inanmamasına sebep olabilir. araştırmaya sevk etmek anlatmak bizim üstümüze farz gibi birşeydir. biz istiyoruzki onlarda bu hakikat dairesinden paylarını alsınlar. silah dayama mevzusuna gelincede böyle birşey yaparsak zaten adamın inanacağı varsa da inanmaz iş inada binince adam haksız bile olduğunu bilse davasından vazgeçmez. bizim yolumuz sevgi, muhabbet, kardeşlik yoludur.
      ···
   tümünü göster