/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    olaya baska bir acidan bakmani saglamaya calisayim

    Allah"in bizden istedikleri yani musluman ve bir insan olarak bellidir.
    Bircok yönü olmasina ragmen müslümanlarin "ben müslümanim" diyebilmesi icin gerekenler bellidir.
    Sosyal yonden sorumluluklarimizi kapsadigi gibi kisisel olarak Allah"in bizden beklentilerini de icerisinde barindirir.

    Kelime-i sahadet : Allah"in varligini ve Peygamberimizin Allah resulu oldugunu kabul etmek

    Oruc tutmak : Sosyal bakimdan dusunursek; fakir ve durumu olmayan insanlarin halini anlayabilmemiz icin denir. Buna ek olaraksa : Allah bize 12 ay boyunca cesitli yiyecekler sunmaktadir ve bizden bunun karsiliginda minnetimizi bildirebilmemiz icin sadece sabahin baslangicindan aksamin baslangicina kadar yilda 30 günü gecmeyecek sekilde oruc imkani tanimistir.

    Zekat vermek: Sosyal yonden yardimlasmayi gelistirerek insanlarin paylasim duygularini gelismektirmektedir. Kisisel olarak bakarsak : Allah"in bize verdigi akil, beden gucu sayesinde kazandiklarimizdan O"nun adina fedakarlikta bulunarak vermemizi saglamistir.

    Hacca gitmek : Sosyal acidan bakarsak islamin merkezini ziyaret edebilmektir ve sadece durumu iyi olanlar icin sart kosulmustur.
    Allah bizden kutsal kildigi mekanlari ziyaret etmemizi istemistir.

    Ve en önemlisi namaz : Dinin diregi olan namazin cok sayida faydasi vardir.(dar görüslü olanlar her ne kadar yatmak kalkmak olarak görse de )

    Namaz sosyal bakimdan bakildiginda : Insanlarin topluluklar halinde bulusabilmelerini ve ümmet ruhunu birlik ruhunu hissedebilmelerini saglar. Ayni zamanda alinmasi gereken abdest gunluk temizlik ihtiyaclarimizi karsilayabilmede yeterlidir. Bunun yaninda namaz sirasinda hem bedenen hem de ruhen "egzersiz" yapmis oluruz. Yaptigimiz hareketlerle vucudumuzu calistirirken okudugumuz dualarla hem Allah"i anmis,hem ezberimizi tekrarlayabilmis hem de zihnimizi gunluk islerden az da olsa uzaklastirabilmis oluruz.
    Sayisiz yarari daha vardir .
    Allah yönünden bakacak olursak da : Allah bize bir omur vermistir ve 1 gunu 24 saat olan bu sürenin icerisinde O"na belirli bir süreyi ayirabilmemizi emretmistir.
    Eger toparlayacak olursak sabah öglen ikindi aksam yatsi namazlari 1 saati gecmez.
    BIZLERE DUSEN 24 SAATIN TAMAMINI BIZE HEDIYE EDEN ALLAH"A MINNETIMIZI 1 SAAT DE OLSA GÖSTEREBILMEKTIR.
    Bakkaldan sigara alirken bile tesekkür etmeyi bilen bizler eger koca evreni yaratan, bizlere can veren, besleyen ve gözeten Allah"a minnetimizi gosteremiyorsak müslümanligimizdan suphe etmemiz gerekir.

    Not : incisozluk gibi bir yerde yazdigim yazabilecegim en ciddi entry budur.Ilk ve sondur.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster