/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    lan sağda solda küfrediyonuz kime küfrettiğinizi bilmiyonuz. bari sizi aydınlatayım da kime sövdüğünüzü bilin.
    araplar inanışa göre hz nuhun oğlu samın soyunan gelen bir millet. buğday tenli olurlar. kelime manası güzel demek arabın.
    araplığın aslında tam olarak ne olduğu meçhul.bu samın oğlundan gelen ilk araplara arab-ıbaide denilir.bu adamların soyları kesilmiş daha doğrusu bu soydan gelen kabileler bağlılğını kaybetmişler.
    arab-ı aribe:hz. hudun oğlu kahtan yemene göçüyo ve orada çoğalıyo bunlara da arab-ı aribe deniliyor. hatta kürtlerinde arab-ı aribe olduğu yemenden ortadoğu göçettikleri söylenir. çünkü yemende kurulan khtan medeniyeti kuranda da geçen bir barajın yıkılmasıyla yok oluyor ve bu araplar dağılıyolar
    arab-ı mustaribe:hz ibrahim oğlunu çöle bırakma hikayesini biliyonuz her kurban bayramında hutbede anlatıyolar aq.işte hz. hacer zemzemi bulduğunda oradan geçip sudan hak isteyen kavim bu yemenden göç eden khtanlardan cürhüm kavmi.bu cürhüm kavmiyle hz. ismailin karışmasından meydana gelen ırkta bunlar.hz. muhammette bu ırktan.hz. ibrahimin diğer çocukları da dünya ya dağılmış hz. ishaktan israiloğulları gelmiş. hatta bunlardan bazıları türklerin yanına gitmiş falan diyolar bu hazar türkleri hz. ibrahimin oğullarıyla türklerin karışmasıyla olmuş diyorlar ne kadar tarihle alakalı bi bilgi tartışılr.son araaplarsa arab-ı müstacime bunlar aslında arap değiller fakat islam yayılırken araplaşan ve arapça konuşmaya başlayanlar. ırak-suriye mısır, kuzey afrika bunlardan işte. arap meselesi bu kdar işte ister giblerini yalayın ister küfredin.
    ···
   tümünü göster