/i/Tespit

  1. 51.
    +2 -4
    1. YANLIŞ: Doğacak bebeğin cinsiyetini anne belirliyor.
    DOĞRUSU:
    Kadının genetik yapısı 46XX şeklindedir ve tüm hücrelerinde x kromozomu vardır. Erkeklerin genetik yapısı ise 46xy’dir. Dolayısıyla bazı sperm hücrelerinde x bazılarında ise y kromozomu vardır. Y kromozomu taşıyan bir sperm yumurtayı döllerse erkek bebek, x kromozomu taşıyan bir sperm yumurtayı döllerse kız bebek oluyor. Dolayısıyla doğacak bebeğin cinsiyetini kadın değil, erkek belirliyor. Tüp bebek ile seçilip yumurtaya enjekte edilen spermin genetik yapısına ise bakılamıyor. Ancak oluşan embriyonun genetik yapısı incelenerek kız ya da erkek olduğu belirlenebiliyor. Cinsiyet seçimi ülkemizde sadece tıbbi sebeplerle yapılabiliyor.

    Ek olarak ;
    Bu dünya, barzoluk ve savaşla kuruldu, dünya savaşları erkekler yüzünden çıktı ve erkekler ile yapıldı,ilk çağlarda avlanmadan sorumlu olan taraf erkekti,bak bir çevrene, fizisel güçleri hesapla, hangi kadın bir erkekden daha güçlü, çok büyük bir üstünlükle erkekler daha güçlü %1 belki 2 kadınlar erkeklerden güçlü olur,ben şunu söyleyeyim,ben bir erkeğim ve fitnesscı, güreşçi,takscu hiçbir kadın beni yenebilecek güçte değil,e 1.60 olan erkekler yok mu? var adamda kas yapısı yok, vücut yapısı yok, bunu dövebilecek kızlar da var tabi, fakat sen 1.90 boyunda 110 kilo bir güreşçinin üstüne 10 tane kadın yolla, hepsini fırlatıp atar.
    Peki bu dünya medeniyetle mi kuruldu, YARRAĞIMIN BAŞINI MEDENiYETLE KURULDU!
    gibtir git azcık tarih oku, tarihte kaç anlaşma yapılmış kaç savaş?
    Yanlış anlama ben savaş yanlısı bir insan değilim ama bu dünyada sırtında 20 kilo teçhizat elinde 5 kilo silahla koşturabilecek yahut, üstünde 50 kilo çelik zırh elinde 10 kiloluk sağlam bir kılıçla kaç kadın savaşabilir, belki hiçbiri belki %0.5 de dıbına koyim,yok böyle bir gene sahip kadın,sen çok yanlış gelmişsin dostum, çook..
    ···
   tümünü göster