/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +7
    Sabah bir servisle evimizden fabrikaya doğru yola çıktı fabrika servisiydi bu aman Allahım sanki güzellik yarışması yapılan bir organizasyonda çalışıyordum her yer amlı doluydu arkadaşım ve ben hariç birde şoför hepsi hatundu .
    Servis iyice dolmuştu artık gelenlerin hepsi ayakta yolculuk yapmak zorundlardı bende centilmen türk erkeği olarak ayakta kalan hatunlara yer verecek ilk teşebbüsümü yapacaktım. Gelen ilk hatuna buyur otur dedim Türkçe sanki beni anlıyordu ama el işaretimden olayı çözmüş olacak spasiba diyerek küçük beya poposunu kalktığım yere yerleştirmişti birazdan birisi daha binerse Mehmet yer verir her halde diye düşünüyordum.

    Ama düşündüğüm gibi olmadı Mehmet ve sevgilisi yan yana oturuyorlardı servise binen hatunu Mehmet kırık hatta param parça Rusçasıyla itusuda diye çağırdı (idi suda buraya gel demek) ve kucağına oturtu lan noluyor amk mehmete bak karıyı kucakladı kucağına oturan daha sonra tanışacağım karı mehmetin sevgilisi ile sohbet etmeye başlayınca noluyoruz amk ben nereye geldim bunlar bu kadar rahatmı lan diye kendi kendime böbürleniyordum içimden neden yer verdim,ki keşke vermeseydim diye geçiriyor ama nereden bilebilirdim hay amk.

    Fabrikaya gelmiştik hemen beni çalışma arkadaşlarımla tanıştırdılar elektronikçiydi ve makinelerin elektronik sorunlarını çözmem gerekiyordu ilk arızanın gelmesi fazla uzun sürmemişti üzerimi değiştirip hemen işe koyuldum.
    Hem yazın verdiği sıcaklık hemde makinelerin ısısı yüzünden kadınlar kısacık şortlar ve askılı elbiselerle çalışıyorlardı amk ben böylesini kerhanede bile görmüyordum.
    Bir yandan arıza yapıp bir yandan hatunları kesiyorken birden elim sigortanın açık klemensine çarptı ve tüfekle vurulmuş kuş gibi makinenin üzerinden aşağıya düştüm kızlar bakıyor gülüyorlardı ama öyle kezbanımsı ve hor görürcesine değil komikti amk ben olsam bende gülerdim .
    Sırt üstü düşmüştüm kendimi toplamaya çalışırken birinin saçlarımı ve anlımı okşadığını fark ettim ellerimden tutup ayağa kaldırdı ve göz göze geldik iri mavi gözleri ve çilli tatlı bir suratı vardı benimle diyalog kurmaya başladı ama dediklerinden bir gibimi anlamadım.
    ingilizce teşekkürler diyebildim usulca kafasını sallayıp işinin başına döndü bende dıbına koduğumun makinesi diye birde tekme attım makineye ve arızasını giderip bakım odasının yolunu tutum.

    O günü başka arıza olmadan geçirmiştik ama gördüklerimden sonra birilerini artık gibmeliydim.
    Akşam mehmete konuyu açtım ağa burada karı kız işleri nasıl oluyor seinin manita varmı filan konuya direk girdim beni gibiştireceksin diyede direttim azmış kudurmuştum.
    Mehmet daha yeni tanıştığı birinin olduğunu fakat kendisinin buraya geldiğinde 2 ay hiç hatun bulamadığını benimde 2 ay beklemem gerektiğini 2 ay sonra bulurum istersen gibisine konuşunca dekllendim aga sana yol gösteren yoktu yap bir iyilik bak burada senin benden benim senden başka kimsemiz yok bir birimize sahip çıkalıp zart zurt ne kadar felsefe yapsamda yemedi züt.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +2 -2
      Rusya da hicbir zaman insani terletecek derecede sicaklik olmaz yazin bile. En son yillar once ilk defa termometreler 20 c gostermisti ve millet soyunup sokaga cikmisti. Yani uydurma konu kilit+ ban.
      ···
    2. 2.
      +11
      aç haritayı rusyaya bir bak amk ne kadar büyük yaram öğrenmişsiniz bir soğuk soğuk demeyi tropikal bölge bile var amcık anca konuşuyorsun

      Abhazya, Kuzeybatı Kafkasya'da Karadeniz’in kuzey kıyılarında 8.600 km²’lik bir alanı kapsar. Kafkas Dağları Abhazya’yı kuzey ve kuzeydoğuda, Rusya Federasyonu içindeki Çerkesya topraklarından ayırır. Abhazya’nın doğusunda Gürcistan yer alır. Güney ve güneybatısı Karadeniz’le çevrelenmiştir.

      Abhazya’nın büyük bölümü (yaklaşık % 75) dağlardan oluşur. Nüfusun büyük bölümü kıyı kesimlerinde, düz alanlarda ve alçak kesimlerde yerleşmiştir. Büyük Kafkas Dağları bölgeyi kuzeyden tamamen kuşatır. Dağların yüksekliği pek çok yerde 4.000 m civarındadır. iklimi genel olarak ılımandır.

      http://tr.wikipedia.org/w...y_.C5.9Fekilleri_ve_iklim

      SUS VE gibTiR GiT
      ···
    3. 3.
      +2
      Ocak ayı ortalama sıcaklığı batıdan doğuya sırasıyla Petersburg'da -8°C, Turuhansk'ta -27°C, Yakutsk'ta -43°C, ülkenin doğu ucundaki Verhoyansk'ta da -50°C'dir. Yaz aylarında ise sıcaklık enlemlere bağlı olarak değişir. Temmuz ayı ortalama sıcaklığı Kuzey Buz Denizindeki adalarda 4°C iken, ülkenin güney sınırında 20°C'ye yükselir. Bununla birlikte bu ortalamalardan büyük farklılıklar gösteren sıcaklıklara da rastlanır. Örneğin Antarktika dışında saptanmış en düşük sıcaklığın (-70°C) görüldüğü Verhoyansk'ta sıcaklık temmuz aynında zaman zaman 38°C'nin üzerine çıkar. Yaz ve kış ayları arasındaki sıcaklık farkı iç kesimlere doğru gidildikçe artar; temmuz ve ocak ayları arasındaki sıcaklık farkı Moskova'da 29°C iken, Yakutsk'ta 64°C'ye yükselir.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster