/i/Soruları Alayım

  1. 451.
    +4 -4
    öncelikle ideolojisi olmayan bir partinin bu ülkeye bi faydası olacağını sanmıyorum.

    Sosyalist birisiyim;

    Bizim kültürde liberalin nasıl tanımlandığını bilirsiniz anladığım kadarıyla abd modelini düşünüyorsunuz devlet sisteminde.

    neden hiçbiriniz bu kadar işsiz aç insan varken eşitlik ve adalati savunmuyorsunuz?

    yanıtınıza cevaben:
    Eşitlik hangi literatürde ütopik bir kavram? Eğer hakim, hükümdar zihniyetinde olaya bakarsak bunun olmadığını sadece peri masallarından öteye geçemeyeceğimizi düşünürüz ancak kendimizi ortaya koyarsak herhangi bir yere ait hissetmeden bakarsak insanlığımızın gerçek yeri eşitliktir.

    ekonomik anlamda eşitlik dersek özel mülkiyetin olduğu hiçbir yerde hukuk ve fırsat eşitliğinden söz edilemez mahkemeler bugünkü gibi kukla bir görünümde yer alırlar.

    eğer bir insan aç kalıyorsa bunun sorumlusu sistemdir eğer sistemler halklarını aç bırakıyorlarsa bu zaten onların meşruluklarını yitirmiş anldıbına gelir

    efendim eşitlik ve adalet yapışık çocuklar gibidir biri olmadan birinin anlamı kalmaz.

    ayrıca çalışmaya geldiğinde dünyada her mesleğin bir prestiji var ve her çalışan işinde gayet yeterli çalışmaktadır hatta bu düzende en az maaşı alanlar en çok çalışanlardır bu adaletse değer yargılarınızı tekrar gözden geçirmenizi öneririm.
    ···
    1. 1.
      +12 -3
      eşitlik ütopik bir kavram. eşitliğin olduğu yerde özgürlükten bahsedilemez. ama fırsat eşitliği ve hukuk önünde eşitlik bizim olmazsa olmazımızdır. eğer insanlar özgürlük ve adaleti işsizlik ve fakirlik kadar önemsemezlerse çocukları da iş ve aş arayacaklardır. bir insanın açım diyebilmesi için bile ifade özgürlüğüne ihtiyacı vardır. ayrıca eşitlik adalet ile bir yerde bulunamaz. az çalışan az, çok çalışan çok kazanmalıdır. biz adaleti savunuyoruz.
      ···
    2. 2.
      entry henüz onaylanmamış
   tümünü göster