/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -2
    Sınavı yapan seni uyarmasaydi ne kadar adil olurdu bu
    ···
    1. 1.
      +5
      sınav dediğin uyarılmadan hiçbir yardım almadan yapılan şeye denir zaten. uyarsaydılar zaten her sınavdan geçerdik. önemli olan uyarılmadan yardım alınmadan yapılan davranışlardır.
      ···
      1. 1.
        +1 -4
        sınavın tarihini, konusunu, yerini ve hatta olup olmadığını bile bilmeden mi giriyoruz. Onceden de kitaplardan da calismayip dershanelere gitmiyoruz. bu yüzden mi adı sınav?
        ···
      2. 2.
        +3
        sınavın tarihi her dinde belli değil zaten. bir de inanmayan bir insan bile iyiyle kötüyü ayırt edebilir halde. ve tanrının yaptığı sınav bence adil bir sınav olmalı. ezbere yapılan hacca gitme hergun namaz kılma gibi şeylerle sınav olmaz. çünkü onu herkes yapabilir.
        ···
      3. 3.
        -2
        Hayat sınav zaten tabi aklın ermeye başladığı zamandan beri. iyiyle kötüyü asrın alimleri felsefeciler bile ayırt edememiş üstlerinde uzlasamislar. Herkes yapabilirse ne mutlu yapsınlar o zaman. Normal bir sinavdada herkes çalışıp başarılı olabilir. Ama iradesine söz geçirip çalışan kazanıyor çalışabilen değil.
        ···
      4. 4.
        +2
        panpa felsefecileri bilmem ama biri zor durumdaysa ona yardım etmek bence iyiliktir. bu bir örnekti. bence iyiliği ayırt edebilmek içi alim olmaya gerek yok.
        ···
      5. 5.
        -2
        Sadece zorda kalana iyilik yapmakla bitse hacı o zaman gerçekten gerek kalmaz dini kitaplarada işte o kadar yüzeysel değil bu sınav
        ···
      6. 6.
        +3
        bu bir örnekti demiştim. kendimizi kandırmayalım neyin kötü neyin iyi olabileceğini kavrayabilecek durumdayız
        ···
      7. 7.
        +1
        Adam yıllardır olan düşüncelerimi açığa vurmuş helal olsun panpa bence sendenim
        ···
      8. 8.
        0
        iyi ve kötüyü kavrayabilmen yıllarca din ve töre tarafından atılan ahlak temeli sayesinde oluyor. dikkatli bi şekilde bakmak lazım
        ···
      9. 9.
        +1
        sana katılmıyorum dostum. iyi ve kötüyü kavrayabilmek din tarafından atılan ahlak temeli sayesinde olsaydı insanlar birbirini din için kırmazlardı.
        ···
      10. diğerleri 7
   tümünü göster