/i/Yardım

  1. 1.
    +2
    ön bilgilendirme : kampanya ekşi sözlükte başladı. böyle durumlarda ekşi inci ayrımı yapmanın bir anlamı yok. birebir kopyalıyorum entry'i. şu güzel kız'ın yürümesinde inci sözlüğün de bir katkısı olsun beyler. 1 paket sigara parası gönderseniz bile kafi.

    öncelikle, konuyla ilgili 40 saniyelik haber vtr'si de şu: https://www.youtube.com/watch?v=qo5z-1lzhhq

    geçtiğimiz günlerde facebook'ta bir paylaşım gördüm.

    ordu'da bir 9 yaşında kız çocuğu var. bu kız çocuğu, adını o ana kadar hiç duymadığım spastik dipleji adlı bir rahatsızlıktan dolayı yürümek için bir takım düzeneklere gereksinim duyuyor.

    konuyu biraz araştırdım.. bu çocuğu, türkiye'deki doktorlara zütürmüşler ama doktorlar, türkiye'de yapılabilecek bir şey olmadığını ancak yurtdışında (belçika'da) yüksek bir tedavi olasılığı olduğunu belirtmişler.

    bildiğimiz üzere yurtdışı tedavileri epeyce külfetli. 80 bin euro falan gerekiyormuş... bunun için aile bulundukları için valiliğine başvurmuş. valilikçe yardım talepleri dikkate alınarak olumlu görüş verilmiş.

    valilik yazısı 1: http://www.imgim.com/image/51866oqimesx.jpg/
    valilik yazısı 2: http://i.imgur.com/vwrfpsy.jpg

    (ben yine de her ihtimale karşın o resmi yazıların altında bulunan doğrulatma kodlarını içişleri bakanlığının şu sitesinde doğrulattım. merak edenler de o kodları girerek yazıyı doğrulatabilir.)

    konuyla ilgili biraz daha araştırma yaptım, ulusal basında habertürk'te, milliyet'teçıkan haberlere de ulaştım.

    facebook'tan çocuğun amcasına ve daha sonra telefonla babasına ulaştım. belçika'dan 17 haziran 2015 tarihine ameliyat için gün almışlar. ama en geç 30 mayıs 2015'e kadar masrafların yatırılması gerekiyormuş. geçtiğimiz cumartesi günü itibariyla 39 bin lira toplanmış banka hesabında. ama daha 185 bin lira kadar açık varmış.

    epeyce zaman önce başlayan bu kampanyada bu kadar az paranın toplanması benim aklıma çözüm olarak geçtiğimiz sene sözlükte düzenlenen çanakkale de evi yanan yaşlı çifte yardım ediyoruz kampanyası getirdi. ekşi sözlükte yapılan o kampanya sayesindeijtiyaçlı olan amca ve teyzeye yeni bir ev yaptırılabilmişti.

    bu tarz bir kampanyayla herkes 2-3 lira yardım etse en azından bir çocuğu yürütebilir, hayatını engelsiz olarak sürdürmesini sağlayabiliriz diye düşündüm. umarım yanlış düşünmemişimdir.

    bence sözlükçe bunu başarabiliriz.

    çocuk için ordu valiliği oluruyla açılan hesap numaraları berra gürsoy adına.

    --- spoiler ---
    çok önemli not: "iban yanlış" hatası alan arkadaşlarımız varmış. bir arkadaşımız uyardı. oradaki tr'ler büyük harfle yazılmalıymış..

    garanti bankası tl hesabı iban no: tr53 0006 2000 4490 0006 6346 50

    garanti bankası euro hesabı iban no: tr56 0006 2000 4490 0009 0886 96

    garanti bankası dolar hesabı iban no: tr29 0006 2000 4490 0009 0886 97

    yurt dışından yatırmak için gereken bilgiler:

    alıcı ismi: berra gürsoy

    alıcı adresi: akyazı mah. 862. sok. no: 8 kat:2 dai: 4 altınordu/ordu

    banka adresi:garanti bankası ordu şubesi - süleyman felek cad. no:81 altınordu/ordu

    swift kodu: tgbatris (kodu buyuk harfle gönderdiler... i harfi noktasız)

    baba fırat gürsoy iletişim no: 0505 502 10 73
    --- spoiler ---

    havale ya da eft yaparken açıklama kısmına "ekşi sözlük'ten sevgilerle" gibi bir ibare de eklesek bence çok güzel olur.

    not: dileyen arkadaşlara babasının iletişim numaralarını mesaj olarak atabilirim.

    edit 1: saat 09.05 sularında baba fırat gürsoy'la görüştüm arkadaşlar. sabah kalkıp hesapları kontrol ettiğinde ne kadar para biriktiğini görünce gözlerine inanamadığını söyledi. hepinize ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirtti.

    hesapta sözlüğün dışında daha önce 51 bin lira birikmiş. dünden beri sözlükçülerin gönderdiği para da bu 51 bin liranın dışında 18 bin lira civarındaymış. yani toplamda 69 bin lira kadar para birikmiş. euro kurunu 2,80 alırsak 155 bin civarında bir açık varmış şimdilik. ( garanti bankasında çalışan yazar varsa teyidini yapar.)

    yurt dışından para yatırmak isteyenler için iban no'larının olduğu kısma edit olarak ekliyorum gereken bilgileri.

    edit2 : baba, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor. çok duygulandığını söyledi. hele soyadı bende saklı aslan adındaki bir arkadaşımız para gönderirken açıklama olarak "sen yürümeden ben koşmayacağım" yazmış. ona çok çok duygulandığını belirtti. teşekkürlerini tekrar tekrar iletti. şu anda 155 bin lira açık var. umarım bir an önce toplanır.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster