/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +7 -24
    Kürt seçmeni dendiğinde herkesin aklına 20 milyon kişi geliyor. Fakat aslında sadece 8-9 milyon kürt seçmen var. Akp'ye oy veren kürtler genellike cahil veya fakir kesimlerdir. Doğuda akp'nin kömür-makarna yardımı, bu oylar üzerinde çok etkili.

    Bilinenin aksine, hdp'ye oy veren kürtler, genellikle eğitimli ve bilinçli insanlar. Tüm kürtler hdp'ye oy verirse, hdp barajı elbetteki geçer. fakat durum şu; Hdp'nin son 4 yıldır yürüttüğü "türkiyeleşme" politikasını daha çok geliştirmesi için batıdan gelecek oylar çok önemli.

    ilk sorunda gelecek olursak, bu soruyu hdp de soruyor. gerçekten yani, Su ülkede adam gibi yasamak varken nedir bu kavga?

    Edit: Eklemek istediğim birkaç şey var. Bu son olaylarda (ağrı'daki çatışma) birçok kürt akp seçmeni, akp'den nefret eder hale geldi. örneğin bu vatandaş;

    http://www.radikal.com.tr...man_pkk_yok_muydu-1335952
    ···
    1. 1.
      +4 -6
      hiç dururmuyum bastım eksiyi
      ···
    2. 2.
      +3
      http://hizliresimyukle.com/image/BJnL sallamak parayla değil ya dıbına koyayım sallayın sallayabildiğiniz kadar. Konda'nın analizi bu bilginiz olsun
      kaynak: http://www.konda.com.tr/t...014_YerelSecimAnalizi.pdf sayfa 18
      ···
    3. 3.
      +1
      Benim aklıma 20 milyon secmen falan gelmedi. Ama kendinizi bu ülkeye zarar vermek icin kurgularsaniz size yapilanlara bir humanist olarak ben bile sevinebilirim. Adam olun az. Verginizi verin işinizi yapın katkı sağlayın bu ülkeye. Bölmeyin sag solu.
      ···
    4. 4.
      +2 -2
      bu kafayla mı batıdan oy alacaksınız.
      https://twitter.com/hdpde...status/401666085382275072
      alırsınız , anca tatlı su solcularından alırsınız.
      bizim gibilerden neyi alırsınız biliyor musun .
      babayı.
      ···
    5. 5.
      0
      Marjinalgiberim, türkiye geneli konuşmuyorum burada, sadece doğudaki kesimlerden bahsettim. Doğuda eğitim seviyesi elbette düşük.
      ···
    6. 6.
      +1 -1
      hz shaggy, hdp'ye sadece kürtler oy vermiyor. Bu yüzden genelleme yapman yanlış olur. Vergi konusuna gelecek olursak; sadece doğuda yok bu olay. Batıda da var. Dikkat edersen ırk ayrımı filan da yapmıyorum. Zaten hep sizler-bizler kalıpları ve halklar arasındaki önyargılar yüzünden bu haldeyiz.

      Ülkeyi bölen yok. Bu söyleminden kastın pkk sanırım. Bu kürdistan fikri 80'lerde örgütün ideolojisi sayılan marksis-leninist kesimler tarafından söyleniyordu. Artık öyle bir şey yok. kanıt: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/28258176.asp
      ···
    7. 7.
      +1 -1
      Tulisacontostavlos, şahsen, pkk'nın yanlış devlet politikaları yüzünden ortaya çıktığının bilincindeyim. Bu topraklarda kürt vatandaşlara yönelik büyük bir asmilasyon çalışması vardı bir zamanlar. Bu gerçeği kabullendiğiniz gün, çok daha farklı düşünmeye başlayabilirsiniz.
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster