/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +1 -1
    Provokasyon? Ağrı'daki olaylarda iktidarın gerçek yüzü ortaya çıktı, tüm türkiye oy uğruna gencecik insanları ölüme gönderen bu hasta zihniyeti konuşurken, sen bana hdp provokatör mü diyorsun? Görnütüler bile ortaya çıktı be az vicdanlı ol. Montaj filan da değil merak etme.

    Bir cinayeti pkk işlemişse nasıl faili meçhul oluyor? Fail-i meçhul cinayetleri incelemek istiyorsan jitemi araştırmalısın. pkk konusunda görüşlerim için: http://www.incisozluk.com.tr/e/160337721/

    Hayır, kendi adıma konuşursam, benim liderim yok. Ne bebek katili dediğin şahıs ne de selahattin benim liderim değil. Seçim meselesi kişisel değil, hala anlamıyor musunuz?
    ···
    1. 1.
      0
      işlenilen cinayetleri pkk nın üstlenmemesi, ancak görgü tanıklarının ve tutanakların tek bir şüphe üzerinde yoğunlaşması bunu faili meçhul yapar. tanımı biliyorum.

      Asıl sormak istediğim şu, aslında açıktı ama daha da açmam gerekirse;
      hani diyordu ya selahattin 'tece yaralı askerini almak için helikopter kaldırmadı yok efendim sivillere saldırdı.' vb tutarsız açıklamalar. bu konudaki görüşün yukarda yazdıklarından farklı birşey içeriyor mu?

      seçim meselesi kişisel değil, eyvallah. ama siyasal partiler kişilerin liderliklerinde karakter kazanmıyor mu? En azından bize öyle lanse edilmiyor mu? Bana hdp - bdp - dtp vs. farklı kişilerin ancak aynı görüşteki kişilerin,ve bu kişilerin aynı ideolojisine ait olmadığını da iddaa etmen gerekmez mi bu tezinle ? Özet olarak apo-pkk-hdp üçgeninde senin seçimin kişisel değil fikire yönelikse yine pek bir farkın kalmıyor benim anlatmaya çalıştığım durumla.

      Kişisel bir seçim değil kısmını açar mısın.
      ···
    2. 2.
      0
      Olayın merkezinde olan ağrı'daki bir arkadaşımdan bilgi aldım bu konuda.

      olay, yukarı tutek adlı küçük bir köyde yaşanıyor. köyde bahar şenlikleri düzenleniyor ve büyük bir çadır kuruluyor. tüm köy halkı bu çadırda otururken silah sesleri duyuluyor ve çadıra iki pkklı atlıyor. Yani çadırın içinde aslında sivillerde var. Diğer siviller de askerleri durdurmak isterken, birisi katlediyor. Sonrasında pkklılar geri çekiliyor ve askerler telsiz ile yaralıları bildirip yardım istiyor. Bu arada diğer siviller de yaralı askerlere yardım ediyor. Videolar, görüntüler de bunu doğruluyor zaten. Neden tutarsız olsun ki?

      https://www.youtube.com/watch?v=UZe0SMG4rsQ

      Partiler liderlerinden çok tabanlarına göre şekillenir.Ayrıca, öcalan'ın hdp lideri olduğu fikrine de katılmıyorum. Evet, güçlü bağları var; fakat bu durum daha çok çözüm süreci ve kürt sorunu ile ilgili. hdp-bdp-dtp arasındaki fark parti politikalarıdır. Hdp diğer ikisinin aksine daha çok Türkiyeleşeme politikası üzerinde duruyor. Benim fikirlerim de tam olarak bu duruma yönelik.

      Çok basit; örneğin kılıçdaroğlu'nu (doğru bir örnek değil tam olarak ama senin fikrin üzerinden yürüyelim) sevmeyen bir chpli neden chp'ye py verir? Partinin duruşu için oy verir.
      ···
   tümünü göster