/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +3 -1
    la amk onlara nasl inanıyonuz la ? Olm sizin kafanız mı güzel la? Allahla kul arasına kimse giremez olm bunu bilmiyonz mu la ? Yavrular sizi anca sömürürler .Din toplumların afyonudur bir toplulugu kontrol edeceksn en basit yok dini kullanmaktır hala ögrenmedniz mi bunu? Seyhler tekkeler vs bnların olmaması gerekyr bnce. gaysms vs bosgecn bunları. Rabita var bildiniz mi ? Hah iste onu yapıyor bnlar .islamda kaynagı olmayan Sahih hadislerde gecmeyen islama sonradan dahil olmus biseyi yapmak ne kadar dogrudr siz düsünün.
    ···
    1. 1.
      -1
      rabıta'nın kelime anlamı, bağlılıktır. Orada rabıta yaparken Allah'a olan bağlılığının sorguluyosun, bunun neresi yanlış?
      ···
    2. 2.
      +3
      allah’tan başkasından yardım dilenmez.

      istimdat, medet istenmez. şeyhlerin ruhaniyeti neyin nesidir? bu ruhlar ilah mı ki?, kainatın idaresine iştirak ediyorlar.

      peygamberin sünnetini beğenmeyen, onda bulunmayan ibadetleri icad etmek ne büyük edepsizliktir! peygamberin sünnet-i seniyyesi nasıl olur da bir müslümana kâfi gelmez.

      yüzlerce fatiha okuyup, ‘yalnızca sana ibadet edeiz ve yalnızca senden yardım dileriz’ diyen birisi, nasıl olurda şeyhlerden ve onların ruhaniyetlerinden yardım ister? onlardan istimdat diler? medet umar? bu tam olarak kula kulluk etmektir. ibadet etmektir. ölmüş kimselere peygamberimizin işittiremediği kur’an ile sabitken, nasıl olurda bizler ölülere işittirebiliriz? ölünün kendisine faydası yok iken nasıl olurda dirilere fayda ve zarar verebilir?

      bunlar apaçık şirktir.
      ···
    3. 3.
      0
      http://www.islah.de/menhec/men00005.pdf al sana da kaynak panpa okursan .
      ···
    4. 4.
      -1
      Ya yardım dilemiyorsun, sadece onun senden azıcık da olsa üstün olduğuna inanıyorsun, saygı duyuyorsun.
      ···
    5. 5.
      +2
      kanka sen bnm dedigime güven .Rabıta hicbir kaynakta yoktur.1700 lü yıllarda islama dahil olmstr .budizm'den nakşibendi tarikatı'na girmiş, daha sonraları da dindendir denilerek yutturulmuş bir ritüeldir. Bu kadar basit panpa
      ···
      1. 1.
        +1
        ya dostum bırak gercekten sacmalıyorsun ha . asıl böyle yaparak insnları yanlıs yönlendiriyorsunz .Rabita nerde yazıyor sahih hadis var mı ayet var mı ? Ne zmn ortaya cıkms
        ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster