/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
http://m.friendfeed-media...31c41ea2df13d17729ae2dff3
  1. 1.
    +1 -2
    Galatasaray = Akp

    - Öncelikle hernekadar ikisininde halkın içindende fanatiği çok olsada bu ikininde asıl amacı asıl hedef kitlesi elit kesimdir.Akp zenginleri daha çok mutlu eder onların servetine servet katar kendinisni destekleyenleri büyütür karşıt olanları kapattırır onları piyasada ezmek için hertürlü girişimi yapar tıpkı gsnin fenere yaptığı gibi.En iyiyi hep kendilerinin yaptığını söylerler biri diğer partilere tak atar, diğeri futbolun anasını giber, gsnin tayyibi fatih terimdir ne zaman fatih takımın başına geçse gs futbolda ortalığı dağıtır ama hep saçma şeylerden yollanır saltanatı belli süre sürer ama en büyük başarılarını hep onunla kazanmıştır fatih terimde kişilik olarak çirkef biridir tıp tayyib gibi ama kendi dallarında ikisininde fanları çok sadıktır ve çok fazladır. ikiside ağır sokak jargonu kullanır. Olduğu mevkileri haketmiyo ikiside. Ama aşırı bi özgüven var ikisindede ve kaybetmiyolar asla. biri gs biri akp için büyük lider. Vazgeçilmez. Daha çok çok uzatabiliriz ama bukadar yeterli sanırım.

    Fenerbahçe = Chp

    - Mhpdede söyliceğim gibi asıl hedef kitlesi halkın kendisidir. Onu destekleyen elitlerde genelde halkın içinden gelmiş büyümüş yüksek kesimdekilerdir. Tabiki istisnalar kaideyi bozmaz. Chpnin yobazları dışlaması laikliği savunması gibi Fenerbahçede kendinden olmayanı dışlar. Bu durum Fenerbahçede daha çok Aziz yıldırımdan sonra başlamıştır. Birgün herkes Fenerbahçeli olacak tek büyük biziz gibi söylemlerle kendini destklemeyen herkesin aşırı antipatisini kazanmıştır Fenerbahçe Chpde dindarlara yaptıklarıyla bu durumda. ikiside bu konuda kendi topuğuna sıkmıştır. ikisi içinde en büyük lider ATATÜRKTÜR. Atatürk değerlerine müthiş önem verirler. Sürekli sağcılarla iktidar çekişmesi içinde olmuştur. Chpnin güçlü bi lider bulamaması gibi Fenerbahçede güçlü bi Td bulamamaktadır futbolda bi türlü. Falan filan daha çok uzatılabilir.

    Beşiktaş = Mhp

    En çok benzeyende bu iki takım amk hgfvbjvk. ikisinin fanlarıda aşırı ateşli. Ülkücüler ve çarşı arasındaki benzerlikleri saymama gerek yok heralde kafanızda düşününce ikisinin bir fidanın güller açan dalları olduğunu farketmemek zor olmasa gerek. Mhp için Türkeş neyse Beşiktaş için Seba o'dur. Gene bu ikiside Atatürk'ü aşırı önemser ama dindarlıkları akp kadar vardır en az. Akp gibi yalandan dindar değillerdir hemde. Bunlarda Fenerbahçe gibi asıl fanları halkın içi olsada azda olsa elit kesimede hitap eder. Fenerbahçeyle çok benzerlerdir ama tamda zıtlardır. Fenerbahçe hep bu ikisinin arasında kalan kısımdır. Mhpde hep chp akp arasında kalan kısımdır. ikiside değerlerine aşırı önem verir ve ülkülerinden asla sapmaz. bla bla bla diye devam ettirelebilir.

    Trabzonspor = Hdp

    Hernekadar başta hasgibtir ordan nalakası var desenizde şöyle bi düşününce aklınıza yatacaktır. Gerçi bu hasgibtiri her takım benzetmesi için söylemiş olabilirsiniz ama düşününce taşlar biraz yerine oturuyor görmüşsünüzdür. ikiside olaya çok sonradan müdahil olmuştur. Trabzonspor futbolda diğer kulüplerin egemenliklerine son vererek bi devrim yapmıştır ve anadolunun bayrağını taşımıştır futbolda yukarılara. Tıpkı trabzonsporun futbolda yaptığını hdpde siyasette yapıp kendi halkının kürtlerin bayrağını mecliste taşımaya çalışmaktadır nekadar sövsekte istemesekte. ikiside haklarını genelde çatışmalar çıkararak ararlar. Hain psuslar kurarak kavga dövüşle haklarını ararlar. Elitlikle yakından uzaktan alakaları yoktur. Biri halkın biri futbolun isenmeyen en çok dalga geçilen kesimidir. (Trabzon şehirde olan failliklerle, kürtler öşek muhabbetleriyle) ikiside zaman zaman akpnin züt yalayıcıklarını yaparlar. (tsde gsnin) Ama bu yalayıcıkları hep çıkar çerçevesi içindedir akp hdpyi gsde tsyi kullanır işleri bitince gene düşmanlardır. hdp (ts) çıkar için chpleyde birlikte olmaktan kaçınmaz. Şike olayından önce tsde fenerbahçeyle iyi ilişkiler içerisindeydi.

    Bursaspor = Bağımsız partiler, adaylar

    Kırk yılın başı bikere şampiyon olmuş bi takımdır bursaspor arada gene zorlar yukarları ama bidaha şampiyonluk hayal gibi. belki 20 yıl içinde bikere daha olabilirler. Bağımsız adaylar gibi umutsuzca sadece zirveyi zorlamak için figüran olarak ligde yer almaktadır. Aslında sadece bursa değil geri kalan tüm takımlar = Bağımsız adaylar.

    illaki uymayan yerler bulabilirsiniz bu yazının içinde ama bitane zıtlık bulup yoo alakası yok demeniz bişe değiştirmez büyük çerçeveden bakmayı becerebilirseniz olay tam olarak böyledir.
    ···
   tümünü göster