/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +4
    Eski çağlarda yapılan bazı icatlar ve çoğu yapıların şu an bile sırrı çözülememekte veya 10000 yıl önce yapılmış bir eşyanın aslında 1900 lerde bulunması gibi çok garip olaylar var.Eski insanlar hakkında fazla bilgiye de sahip değiliz.

    Benim düşüncem eski uygarlıkların bizden daha fazla geliştiğidir.Yani uzay teknolojisine sahip olduklarıdır.Ve bu uygarlıkların icatları,yapıları,eşyalarının çoğu deprem,savaş gibi olaylarla yok olduğudur.Şimdi bazı garip eşya ve icatlardan örnekler vereyim:

    Kristal Kuru Kafa
    http://imgim.com/6753624.jpg

    Maya dönemine ait 1000 yıllık bu kristal kuru kafa, tek bir blok kristal üzerine oyma olarak yapılmış. Nasıl yapıldığı hala anlaşılamayan kuru kafanın altından tutulan ışık, doğrudan göz çukurundan yansıyor. Bu teknolojinin bugün bile mümkün olmadığı söyleniyor.

    Generalin Kemer Tokası
    http://imgim.com/58332523.jpg

    M.S. 300′lü yıllarda ölen Çinli general Çou Çou’nun mezarında 1956 yılında bulunan kemerin tokası, yüzde 85 oranında alüminyumdan yapılmış. Ama doğada sadece bileşik olarak bulunan alimünyumun diğer maddelerden ayrıştırılarak tek bir madde olarak kullanılabilmesi ilk kez 19. yüzyılda mümkün olmuştu.

    Concorde'un Atası
    http://imgim.com/242inciw3322986.jpg

    M.Ö 200′de yapıldığı sanılan bu nesne, 1898 yılında Mısır’da bir lahitte bulundu. Ancak gerçek uçaklar icat edilene kadar ne olduğu konusunda kimse bir fikir beyan edememişti. 1972′de arkeolog Halil Mesiha bunun bir model uçak olduğunu, mükemmel bir aerodinamiğinin bulunduğunu ve kanatlarının Concorde’u andırdığını iddia etti.

    Bronz Dişli
    http://imgim.com/58090289.jpg

    1900 yılında Girit açıklarındaki bir batıkta araştırma yapan bilim adamları ilginç bir cisme rastladı. Tahta bir muhafazanın içine yerleştirilmiş bir dizi bronz dişliden oluşan bu garip nesnenin kasası, yüzeye çıkarıldığı anda dağıldı ve cihazın içindeki karmaşık yapı ortaya çıktı. Yapılan çalışmaların ardından, bu aygıtın Ay, Güneş ve diğer gezegenlerin konumlarını hesaplamak ve istendiği anda bunların pozisyonlarına yönelik tahminlerde bulunmak için geliştirildiği anlaşıldı.

    Evet bunlar bazı örnekler.sizin fikirleriniz nedir beyler ?
    ···
   tümünü göster