/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    -1
    Sadece bu videoyu izleyip ateist olmadım daha bir sürü neden sayabilirim. En başta zaten kuran çelişkilerle, saçma sapan şeylerle dolu insan ürünü olduğu çok belli yani. Bununla ilgili daha sonra örnek vericem.
    Bu konular hakkında insan buluğ çağında daha derin düşünmeye başlar bu konuda haklısın ama seçim konusunda haklı değilsin. Çünkü sen doğduğunda nüfus dairesinde kimliğin çıkarılırken oraya din hanesine islam yazıldı. Sen daha yeni doğdun bebeksin ama kimliğinde din hanesinde islam yazıyo. Bebeklikten itibaren bu din ile iç içe büyüdün. Ailen müslüman olduğu için otomatikman sende müslümansın o yüzden bebekken kimliğine öyle yazıldı. Anlatmak istediğim beynin bu din ile yıkandı. Objektif bir şekilde var olan inançlar senin önüne getirilip bir seçim yapman istenmedi. Dolayısıyla buluğ çağına geldiğinde de senin diğer inançlara objektif olarak bakıp değerlendirmen imkansız hale geldi. Aynı şeyler hristiyan birisi içinde geçerli. Hristiyan biriside mutlaka islamı duymuştur haberi vardır ama çocukluktan itibaren o din ile beyni yıkandığı için diğer dinlerin doğru olma ihtimalini düşünmez. Şimdi sende ateist olmuşsun diyebilirsin ama aynı şey değil. Ateizm inanç değil bir kere inançsızlık. Yani bir tez değil, iddia edilen bir tezin kabul edilmeyişidir. Bir kişi müslüman iken hristiyan ya da hristiyan iken müslüman olmaz. Hiç yoktur demiyorum ama böylelerinin sayısı çok az. Buna rağmen bir kişi hristiyan,müslüman veya herhangi bir dine inanırken(teist inançlardan bahsediyorum) ateist olabilir. Bu şekilde ateist olanların sayısı diğer din değiştiren kişilere göre kıyaslanamayacak kadar fazladır.

    Şeytana tapabilirsin senin seçimin diyosun ama kendin doğru seçimi yaptığına ne kadar eminsin. Video da anlatılanları tekrar ettirme şimdi bana. Allah her şeyi önceden bilmiyo mu zaten. O zaman incil ve tevratın bozulacağınıda biliyodu. Neden böyle bişey yaptı o zaman sadece tek din yollasaydı. Bozulacağını bilmiyodu dersen islamın bozulmadığını nerden biliyosun. Kuran da yazıyo dersen incil ve tevratta da bozulmayacak tek gerçek dinin kendisi olduğu yazar.
    http://i.imgur.com/nA6ScB6.jpg
    http://i.imgur.com/kjN6fPK.jpg

    Şimdi şöyle diyebilirsin; 'diğer peygamberlerde aslında islamı anlatıyodu ama onlara inen kitaplar bozulduğu için yenisi indi.' Böyle diceksen en baştan cevabını veriyim. Hem incil ve tevrat değiştirildi, hem de onlarda da islam anlatılıyo dersen söylediklerinde kendinle çelişirsin. Yada değiştirilmemiş incil ve tevratı buldun da bizim mi haberimiz yok.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster