/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +7 -1
    yada bu ülkedeki devrimciler iyi oyuncular.

    Neden böyle düşündüğümü izin verin açıklayayım :

    Baba tarafım Jugoslavija ( Yugoslavya) göçmenidir.
    Babamın gençliği ve anavatanım hakkında bilgi sahibi olmak için babamla yugoslavya hakkında diyalog kurmaya çalışırım (Bilmeyenler için; ülkenin tam adı Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'dir.) . Ülkenin II. Dünya Savaşında yaşadıklarından, Titodan ve iş seyahati ayağına alem yapmaya gittiği Sırp kızlarından konuşuruz. Ne zaman Tito hakkında konuşmaya başlasa; "Ülkeyi bir arada tutan adamdı." derdi. Bağlantısızlar hareketinin kurucu üyelerinden ve II. Dünya Savaşındaki Partizan Hareketinin demirbaşı olduğu düşünülürse pek yalan sayılmaz gerçi. Her neyse, her güzel şeyin sonu olduğu gibi Yugoslavya'da Tito ölünce çöktü . Tito hem batıyla, hemde sovyetler birliği'yle çok içli-dışlı olmadan halkının refahını sağlayabilmiş, Farklı etnik kökenden insanları tek bir bayrak altına toplayabilmiştir. işte bu yüzden Tito benim gözümde bir devrimcidir.

    Şimdi bahsetmek istediğim kişi Abdullah Öcalan ve destekçileridir.


    istanbul'da çeşitli etkinliklere gitme şansını bulmuş olup, aydın olduğunu söyleyen insanlarla tanışma fırsatını buldum. Bu insanların hepsi kendisine Devrimci diyen, Che'ye ve Mao'ya hayranlık duyan insanlardı. Bunda bir sorun görmüyor ve Fikirlerine saygı duyuyordum. Hala da duyarım. Bir süre sonra bir şey fark ettim; Hayranlık duydukları kişilere Devrimci sıfatı yakışıyor olsa da, destekledikleri kişiye bu sıfat uymuyor, yakışmıyor dersem doğru olur. Bu kişi Abdullah Öcalan'dır ve Kendisi devrimci sıfatını hak ettiğini düşünmediğim bir insandır. Kendisi yakalanıp ülkeye getirilirken "Türkiye'ye hizmet etmeye hazırım." diyerek sözde davasını satmış ve şimdi de utanmadan yattığı yerden örgütünün faaliyetlerini desteklemeye devam etmektedir. Bu adam bir Devrimci değildir. Devrimci bir insan gerekli olduğunda, halkın ihtiyacı olduğu zaman halkın içinden çıkan kişidir.
    Gereksiz bir örgütün yöneticisi olup, saçma bir 'dava' uğruna gençlerin ölmesini izleyip, batılı güçlerden silah ve personel alarak devrimci olamazsınız. Kardeşlik nidaları atıp arkanıza topladığınız bir tane şiir kitabı olan şairler ile eğitimsiz insanları kışkırtarak devrimci olamazsınız. Olabileceğiniz tek şey güzel bölücü bir kuruluştur. Sadece bölmeye yararsınız siz. Benim gözümde yiyeceği eti parçalayıp, daha kolay yutmaya çalışan köpeklerden farkınız yoktur.

    Not: Fotoğraf Yugoslavya'ya aittir. Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını koyacaktım ama güzel yüzünü görmeye dayanamadım.
    ···
   tümünü göster