/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +7
    Müslüman birisi olarak burada uyaracağım kişiler, müslüman olan bazı arkadaşların yanlış tutumları olacaktır.Bu arkadaşlar ne yazık ki islamı anlatıcam derken hakaret, küfür edip insanları dinden dahada çok uzaklaştırıyor, insanları ötekileştiriyor. Bunu yapmamalılar. Çünkü örnek aldığın kişi yani senin Peygamberin zamanında böyle yapmamıştı. Gördüğü onca eziyete rağmen, kimsenin kalbini kırmamış , kimseyi ötekileştirmemişti. inanan arkadaşları biraz olsun sakin olmaya davet ediyorum. Karşındaki insan namaz kılmıyor diye sen ona direk cehenneme gideceksin demeye hakkın yok. Bunu bilemezsin.
    Onlara sinileniyorsunuz, Bunu yapmayın. Onlarla barışcıl bir şekilde konuşun. Siniriniz onları sadece dinden uzaklaştırmaya yarar. Yakınlaştırmaz. Bu kişilere karşı yumuşak kalpli olmalısınız.
    Sizde önceden günde 5 vakit namaz kılmıyordunuz. Sizinde dindar olmadığınız zamanlar vardı. Seninde inancın, bilgin zamanında bu kadar sağlam değildi. Size birisi böyle olmadığınız zamanlarda kızdığında namaza mı başlardınız yoksa daha çokmu uzaklaşırdınız? Allah senin kalbini yumuşattı, onların kini de yumuşatana kadar beklemelisin ve şimdide sen başkalarına karşı yumuşak davranmalısın.Ne biliyorsun belki adam 5-10 sene sonra islamı seçicek. insanız biz her an fikirlerimiz, inançlarımız değişebilir. inanmayan birisi her an tövbe edilebilir, Tövbe etmek senin inancında var bunu biliyorsun. Belki sende 70-80 sene ibadet ediceksin sonra inanmayıp ölüceksin. Adam son anda tövbe edipde kurtulabilir bunu bilemezsin ki. Kimse namaz kılıyorum diye kendinin cennetden kombinesi varmış gibi düşünmesin. inandım demek yeterli olmuyor.

    insanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece «iman ettik» demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar? Ankebut 2

    Linkdeki videoyu izlemenizi öneriyorum.
    ···
   tümünü göster