/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 101.
    +1


    ATAK T129



    Yerli malı helikopterimiz





    Agusta A129 Mangusta



    italya'nın yıllardır üretttiği Agusta A129



    tasarım agusta, gövde yapısı agusta, motor agusta, koltuklar agusta, camlar agusta, pervane agusta, elektronik dopnanım yarı yerli, yazılım yarı yerli.

    Beyler hemen coşmayın.. ah motoru da bi yapsak falan demeyin. Önce oturup sıfırdan tasarlamak lazım. Hemen koltuklarınız kabarmasın. Anlatılan herşeyi hemen sorgulamadan yutmayın...
    ···
    1. 1.
      0
      çünkü italyan bir şirket ile ortaklaşa üretildi. onlarında belli bir emeği var bu proje üzerinde. zaten sıfırdan tasarlandı alet.
      ···
      1. 1.
        +1
        Sıfırdan falan tasarlanmadı adamım... Hemen de uyduruyorsun. ULan yukarıya yıllardır var olan Mangusta ile bu yeni Atak'ın fotografını koydum ki görün diye. Adamın gözü o kadar körelmiş ki gururdan iftihardan ne diyeceğini şaşırmış. Bundan çok uzun yıllar önce bizim ortaokulda bir öğretmen vardı, kadıncağız dünyada türklerden daha iyi dublaj yapabilen bir millet yok falan der, duygularına hakim olamayıp ağlardı. mendil falan verirdik buna. O zamanlar çok sağlam ezik bir millettik şimdi yine biraz düzeldi ama yine de hop ulan "ağır ol da molla desinler" diye bir laf yakışır sana.

        Bu helikopterde Türklerin katkısı %10-15 aralığındadır.
        ···
   tümünü göster