/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 51.
    0
    okuldan sonra hoop diye kaptan oalmıyorsun güzel kardeşim. 3.vardiya zabiti olursun, sanırım bu başlığı açan arkdaş da yakınyol çalışan birisi.
    3.vardiya zabitliğinden başlarsın, belli bir süre deniz hizmeti ve hizmet sonrası sınava girdikten sonra eğer kazanırsan 2.zabit olursun, maaşın falan da artar. denizcilikte atama falan yok, özel sektör üzerine kurulu bir sektördür. yakınyol önermem, uzakyol mühendisi olun. yakınyol ehliyetini her denizcilik lisesi ve denizcilik myo'ları vermekte. ayrıca bazı denizcilik kursları sayesinde bu ehliyete sahip olma durumu da vardır (ekol denizcilik gibi).. paraya dayanan işlerdir bunlar. başlığı açan arkadaşın da aylık 6bin tl küsür aldığına inanmıyorum çünkü yakınyol çalışan 3.lere en fazla 3500-4000 tl verirler. benim babam da denizci, ben de denizcilik alanı gemi makine işletme bölümü öğrencisiyim.
    bu arada, sakın kendinden emin değilsen bu işe başlama çünkü ilk limanda gemiden ayrılan insan da gördük, herkes bu işi yapamaz. o yüzden boş yere gemiye çıkıp hak eden insanların mesleğini elinden almayın:) hayatta başarılar dilerim
    ···
   tümünü göster